Flashpoint ulovil režiséry

Dlouho očekávaný snímek sledující osudy superhdinské rychlonožky v alternativním vesmíru stáje DC sice už zná svůj název, ale jméno režiséra mu zatím chybělo. To už teď ale neplatí.

Vrabci na střeše si totiž povídají, že by na režisérské křeslo Flashpointu měla usednout dvojice John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Ti mají na starosti silně podprůměrnou Bláznivou dovolenou nebo Noční hru, která do našich kin teprve vtrhne.

Studio dříve usilovalo o Bena Afflecka na pozici režiséra, nakonec z toho ale sešlo. Nicméně o Bena Afflacka bychom úplně přijít neměli, ve snímku by se měl objevit jako Bruce Wayne. Hovoří se i o představení nového Green Lanterna a návratu řady hrdinů v čele s Wonder Woman.

Flashpoint se odehrává v alternativní časové ose, ve které Flash přichází o své schopnosti, Superman je zadržen vládou a Liga spravedlnosti neexistuje. Světem zmítá třetí světová, zapříčiněná spory mezi Wonder Woman a Aquamanem. Otázkou zůstává, kolik si snímek propůjčí právě z onoho comicsu.

Dříve byli s projektem spojeni tvůrci Lego Příběhu Phil Lord a Chris Miller či scénárista Seth Graham-Smith, avšak všichni postupně kvůli jiným příležitostem vycouvali. Po kasovním propadáku Ligy spravedlnosti nevypadalo, že se Flashpointu dočkáme, ale opak je pravdou. Adaptace chváleného comicsu by měla dorazit do kin někdy v roce 2020.