Víkendové tržby: Coco slaví už tři týdny v kuse

Nepříliš zajímavý víkend pro fanouška filmových tržeb. Čeká se na nové Star Wars a novinka Morgana Freemana otevřela v kinech naprosto hrůzostrašně. 

  1. místo – Coco: 18,3 milionů, 3. týden v žebříčku
  2. místo – Liga spravedlnosti: 9,6 milionů, 4. týden v žebříčku
  3. místo – Wonder: 8,4 milionů, 4. týden v žebříčku
  4. místo – The Disaster Artist: 6,4 milionů, 2. týden v žebříčku
  5. místo – Thor: Ragnarok: 6,3 milionů, 6. týden v žebříčku
  6. místo – Táta je doma 2: 6 milionů, 5. týden v žebříčku
  7. místo – Vražda v Orient expresu: 5,1 milionů, 5. týden v žebříčku
  8. místo – The Star: 3,7 milionů, 4. týden v žebříčku
  9. místo – Lady Bird: 3,5 milionů, 6. týden v žebříčku
  10. místo – Just Getting Started: 3,2 milionů, novinka

Předvánoční období bývá v posledních letech poznamenáno čekáním na novou epizodu Star Wars, proto se většina studií nechce pouštět do křížku s touto těžkou filmovou vahou a do kin posílají spíše outsidery. Na prvních místech žebříčku se toho od minulého (a předminulého) týdne vůbec nic nezměnilo. Stále vede animák Coco pronásledovaný komiksovou Ligou spravedlnosti a adaptací světového bestselleru Wonder.

Pro bramborovou pozici se vyšvihl The Disaster Artist, údajně nejlepší filmový počin Jamese Franca (zde režíruje a hraje hlavní roli), který by snad měl i cílit na nějakou tu odbornou cenu. Tento „film o filmu“ poskočil oproti minulému týdnu z dvanáctého na čtvrté místo a dává o sobě hlasitě vědět před blížícím se oscarovým ceremoniálem.

Tento týden mě mrzí vyloženě jen umístění novinky Just Getting Started s hereckými legendami Morganem Freemanem a Tommy Lee Jonesem. Desátá příčka a 21. nejhorší otevírací víkend všech dob v poměru distribuce/celkové tržby. Snímku nepomůže ani relativně skromný rozpočet kolem 22 mega. Tohle bude velká facka pro už tak nepříliš rentabilní studio Broad Green Pictures.

Za týden se tu rozepíšu o debutovém víkendu nových Hvězdných válek a vy můžete tipovat, na jaké cifře se tento milionový (miliardový!) maraton rozběhne. Očekává se, že Poslední z Jediů bude čtvrtým filmem historie, kterému se podaří odstartovat v kinech s částkou přes 200 milionů dolarů. Tak uvidíme.