Trailer #2: Ready Player One (2018) – Virtuální realita jako plnění nerdovského snu

Druhý trailer na Ready Player One odhaluje nejen zápletku jako takovou, ale ještě víc popkulturních odkazů, které jsou pastvou pro oči staršího geeka. V minulém traileru schytal ránu Freddy Krueger, tady rány rozdává panenka Chucky. Také se objeví King Kong, Transformer, Harley Quinn nebo Deathstroke. Kromě toho trailer zachycuje imaginativní sílu virtuální reality, kde každý může být tím, čím chce. A hlavní hrdina se dost možná stane i něčím víc.

Svět v roce 2045 se ocitá v hluboké krizi – jedinou záchranou před bezútěšnou skutečností se pro miliony lidí stalo OASIS, bezplatná onlineová videohra přístupná prakticky každému – každý si zde může vytvořit novou identitu a vést virtuální život, často na hony vzdálený tomu opravdovému: studovat, cestovat, mít přátele, zamilovat se… A nalézt velikonoční vejce, poklad, který tam někde před svou smrtí zanechal James Halliday, výstřední tvůrce OASIS, společně s miliardovým dědictvím. Léta se o nalezení tří klíčů ke třem branám, jež vedou k pokladu, marně pokoušejí miliony Hallidayových obdivovatelů. Léta se to nedaří ani Wadu Wattsovi, který má těsně před maturitou, přežívá u tety v karavanu a honba za pokladem se stala jediným smyslem jeho existence. Avšak poté co se mu podaří rozluštit první nápovědu, nabere jeho život divoké obrátky…

Ready Player One má premiéru 29. března 2018. V režii Stevena Spielberga se představí Tye Sheridan, Olivia Cooke, Simon Pegg, Ben Mendelsohn, Mark Rylance, T.J. Miller, Win Morisaki a další.