Trailer #1: 12 Strong (2018) – Chris Hemsworth v Afghánistánu

Společnost Warner Bros. Pictures právě zveřejnila nový trailer k připravovanému snímku 12 Strong (2018). V hlavních rolích válečného dramatu založeného na bestselleru Douga Stantona Horse Soldiers se můžeme těšit na Chrise Hemswortha a Michaela Shannona. 

Děj filmu 12 Strong se odehrává ve dnech následujících po 9/11. Speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí tady v horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a Al-Káidě. Překonávánání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů nebude to jediné, čemu bude skupina muset čelit. Budou si také muset zvyknout na místní bojové podmínky, které se značně liší od toho, na co asi byli zvyklí.

Kromě již zmíněných se ve filmu objeví ku příkladu Michael Peña, Navid Negahban a další. Režie se ujal Nicolai Fuglsig, za scénář jsou zodpovědní výherce Oscara Ted Tally (Mlčení jehňátek) a Peter Craig.

Americká premiéra je plánována na 19. ledna 2018, o české distribuci nejsou informace.