Trailer #1: Prezident Blaník (2018) – Tonda na hrad!

Kdo by neznal oblíbeného, byť značeně svérázného, lobbistu Tondu Blaníka. Seriál s touto hlavní postavou slaví úspěchy a v únoru se fanoušci tak dočkají celovečerního filmu nazvaného vzhledem k nadcházejícím událostem příznačně Prezident Blaník.

Filmaři se se snímkem Prezident Blaník (2018) pustili do skutečného oříšku. Příběh filmu navazujícího na úspěšný seriál se odehrává na pozadí skutečných událostí druhé přímé volby prezidenta České republiky. Vystupuje v něm tak celá řada reálných aktérů českého politického a společenského života. První kolo prezidentské volby připadá na 12.–13. ledna a druhé na 26.–27. ledna. Prezident Blaník ale vstoupí do kin už 1. února, tvůrci tak musí být připraveni na různé varianty výsledku voleb, aby byl v době uvedení na velká plátna Prezident Blaník stále aktuální.

„Budeme mít připravené různé varianty konce filmu a po vyhlášení výsledku prezidentské volby pošleme do kin tu aktuální verzi. Je to časově velmi náročný postup, ale na to jsme po čtyřech letech natáčení seriálu Kancelář Blaník zvyklí,“ říká producent filmu Prezident Blaník Milan Kuchynka.

Jak už naznačovala první upoutávka, snímek sleduje kontinuální příběh kandidatury Tondy Blaníka na prezidenta a jeho následné vypořádání se s neúspěchem.

Role Tondy Blaníka se stejně jako v seriálu ujal Marek Daniel. Dále se ve filmu objeví  Michal Dalecký, Halka Třešňáková, Jakub Železný, Tomáš Sedláček, Ladislav Špaček nebo Tomáš Klus. Režie se ujal Marek Najbrt, na scénáři pak spolupracovali Tomáš Hodan, Robert Geisler, Jan Bartes, Benjamin Tuček a též Marek Najbrt. Zajímavá by mohla být též hudební stránka, o kterou se postará skupina Midi Lidi.

Tonda Blaník do českých kin zavítá 1.2.2018, tak se na tu událost řádně připravte.