Trailer #1: Mortal Engines (2018) – Jacksonova města v pohybu

Peter Jackson je zpět. Z pozice producenta přivádí na plátna kin adaptaci populární knihy Mortal Engines (Smrtelné stroje), která slibuje netradiční pohled na naši budoucnost. První trailer na jeden z nejočekávanějších snímků příštího roku odhaluje, do jakého světa se vůbec chystáme.

Napínavý, spletitý děj se odehrává v podivném světě, v němž se pohyblivá létající města a městečka chovají jako predátoři a navzájem se loví a požírají. Jedním z velkých lovců je Londýn, jemuž vládne bezohledná skupina inženýrů vyvíjejících tajnou, neuvěřitelně ničivou zbraň schopnou rozprášit Velkou štítovou stěnu, za níž se ukrývá nepřátelská Liga antimobilistů, komunita nepohyblivých měst. Dívka Hester, která o tajné smrtící zbrani ví, a hrozí jí proto neustálé nebezpečí, a její náhodný průvodce chlapec Tom se dostanou na stopu chladnokrevnému špionu a vrahovi Valentinovi a snaží se zabránit útoku na nepohyblivá města za Štítovou stěnou.

Film natočil Christian Rivers podle knihy Philipa Reevea. V titulních rolích se představí Robert Sheehan, Hugo Weaving, Stephen Lang, Hera Hilmarsdóttir, Frankie Adams, Colin Salmon, Caren Pistorius, a další. Premiéra je 13. prosince 2018.