Největší showman: Hugh Jackman jako muzikálová hvězda

Do konce roku zbývá už jen pár dní, a pokud máte zájem zavítat na nějakou tu filmovou premiéru, jednou z vašich posledních šancí bude snímek Největší showman. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi a nabitý hvězdnými jmény slibuje oddechovou rodinnou podívanou plnou písní od tvůrců La La Landu.

Phineas T. Barnum má po ztrátě zaměstnání pocit, že ze sebe ještě nevydal vše, co by mohl. Podpora jeho ženy Charity a dvou malých dcer mu pomůže odhalit skrytý potenciál k bavení lidí. S heslem „Každý je výjimečný a nikdo není stejný jako ostatní.“ se rozhodne předvést světu velkolepou show plnou protikladů. V jeho „cirkuse“ je k vidění mimo jiné údajně nejvyšší a nejmenší muž na světě, siamská dvojčata, vnadné ženy s plnovousem nebo exotická zvířata, přičemž všichni dohromady po boku zdatných akrobatů tančí, zpívají a předvádějí do té doby neviděnou podívanou. Barnum chápe, že lidi přitahují odlišnosti, a tak mají jeho představení nečekaný úspěch. Ale přesto se najdou odpůrci, kteří členy jeho týmu nazývají zrůdami, napadají je, nebo Barnumovi ničí rekvizity a prostory nutné k vystupování. Avšak vizionář jako je on, udělá vše pro to, aby se dostal na vrchol, aby se mohl stát stvořitelem showbusinessu v dnešním slova smyslu.

Titulní role cílevědomého Barnuma se ujal Hugh Jackman, jeho ženu Charity hraje Michelle Williams a kromě nich se ve filmu objeví Zac Efron, Rebecca Ferguson nebo Zendaya. Největší showman vznikl podle skutečného příběhu showmana P. T. Barnuma, který díky své vynalézavosti, schopnostem využívat reklamu a vyhmátnout, co publikum bude zajímat, dokázal vytvořit cirkusové impérium známé po celém světě. Snímek je režijním debutem Michaela Graceyho, pro jehož muzikálový počin skládali texty i Justin Paul a Benj Pasek, kteří jsou držiteli Oscara za titulní song z La La Landu. Hugh Jackman a jeho rozmanitá parta přitančí do českých kin 28. prosince.