Matthew Vaughn chystá třetí Kingsmany, možná dojde i na spin-offy

Jedna z nejzábavnějších popcornovek tohoto roku, uřícení Kingsman: Zlatý kruh, ještě ani pořádně nevystydli, a už se plánuje, co bude dál. A vzhledem k výdělku a otevřenému konci druhé části se ani není příliš čemu divit. Režisér a scénárista Matthew Vaughn, který oba komiksové filmy, adaptující oblíbené dílo z pera scénáristy Marka Millara natočil, má s dobře našlápnutou sérií o tajných agentech své plány…

Plány na trilogii byly ostatně prý v plánu od samého počátku. Odpovídá tomu ostatně už sama struktura obou již realizovaných snímků. V obou částech to vždy vypadalo, jako by v samotném závěru, kdy naskočily konečné titulky, měl děj teprve opravdu začít. Což je vzhledem k tempu, jaké oba filmy měly, úctyhodné.

Angus Bickerton, který dohlížel na vizuální efekty ve Zlatém kruhu, uvedl, že již budoucnost Kingsmanů s Vaughnem probírali zatím jen v hrubých obrysech, ale i nyní jsou nasnadě velké věci. Vaughn projevil zájem nejen přivést do kin třetí kapitolu svého vyprávění, ale zvažuje i spin-off. Takže nezbývá než se zamyslet, co přijde dál?

Vlastní film pro Statesman? Či (nedejbože) více prostoru pro Channinga Tatuma a jeho agenta Tequillu? Zatím těžko říci. Jisté je jen to, že se na něčem rozhodně pracuje. Herec Taron Egerton (Eggsy) již nadhodil myšlenku, že by se v budoucnu mohla objevit kupříkladu momentálně nejzářivější hvězda akčního filmu; Dwayne Johnson. Což by mohlo být zajímavé, a koneckonců s přihlédnutím k tomu, kdo všechno už se v obou Kingsman objevil, by to rozhodně nebylo nereálné.

Upřímně, jakkoli má tahle vznikající série jistě své kritiky a zlé jazyky, tvrdící, že dvojka se svému předchůdci nevyrovnala, já projektu fandím a i kdyby se třeba agenti v budoucnu podívali třeba do vesmíru, vadit mi to nebude…