Trailer #1: Rampage: Ničitelé (2018) – Dwayne Johnson vs. obří zmutovaná monstra

Dwayne Johnson se za posledních několik let vyšvihl na pozici vůbec nejlépe placeného herce Hollywoodu. Nelze se proto divit že se jej filmoví tvůrci nebojí obsazovat do vedoucí role v libovolném akčním bijáku. Klidně i třeba v takovém, kde obrovská albínská gorila (která je ne zcela naprosto nepodobná King Kongovi), gigantický vlk a opět podobně vzrostlý krokodýl terorizují město. Že to působí hloupě? Možná. Zároveň ale i nesmírně zábavně…

Za filmem stojí režisér slušného katastrofického filmu San Andreas se stejným hlavním protagonistou. Tudíž můžeme doufat v ten správný béčkový říz, který si od podobného snímku lze slibovat. Navíc se tu krom Johnsona objeví kupříkladu i Jeffrey Dean Morgan (toho znají zejména fanoušci Watchmen, kde hrál Komedianta, či seriálu Walking Dead ,kde dává slušně zatopit hlavním hrdinům jako záporák Negan). Rampage jako takový se inspiruje ve stejnojmenné videohře (resp. v jejím konceptu) z osmdesátých let.

V popředí snímku budou tři zmíněná zvířata, u kterých vlivem působení zvláštní neznámé látky začne neřízená genetická mutace, kvůli níž vzrostou do abnormálních rozměrů a naplní se touhou zničit svět. Dalším výrazným motivem ve snímku pak bezesporu bude právě vztah oné gorily George, a Johnsonovy postavy. „The Rock“ totiž v Rampage ztvární šéfa speciální jednotky, která ve Rwandě bojuje proti pytlákům, jenž loví ohrožená zvířata s cílem je zpeněžit. Dwayne se při této práci s onou vzácnou albínskou gorilou spřátelí.

Režie filmu Rampage: Ničitelé se zhostil Brad Peyton. Krom dvou jmenovaných herců se zde představí Malin Åkerman, Joe Manganiello, Jack Quaid, Naomie Harris, Jake Lacy, Marley Shelton, Breanne Hill, Jason Liles, P.J. Byrne a další. Počin bude mít premiéru v dubnu 2018.