Trailer #1: I, Tonya (2017) – Margot Robbie jako soupeřivá krasobruslařka

Kam až může ve sportu dojít řevnivost mezi soupeři a jak vlastně proběhl nejznámější konflikt mezi vrcholovými krasobruslařkami? Na to odpoví černá komedie I, Tonya s Margot Robbie v hlavní roli.

Americké ženské krasobruslení bylo v první polovině 90. let na vrcholu. Nancy Kerrigan, oblíbenkyně publika, získala bronzovou medaili na olympijských hrách v Albertville v roce 1992 a zdálo se, že o útoku na stupně vítězů na těch dalších ji nemůže nic zastavit.

Její hlavní rivalkou byla Tonya Harding. Dívka, která už v osmi letech předváděla trojité skoky a první Američanka, která dokázala skočit trojitého axela. Zároveň krasobruslařka, která trpěla astmatem a měla komplikovaný vztah s extrémně přísnou matkou. V roce 1991 vyhrála mistrovství světa, na olympijských hrách v Albertville skončila čtvrtá a od té doby se jí nedařilo.

Místo na olympijské hry v roce 1994 v Lillehammeru bylo však pouze jedno, obě ženy se o něj měly utkat v kvalifikaci v Detroitu. Na souboj na ledové ploše ale nedošlo, Nancy Kerrigan byla po jednom z tréninků před zrakem televizní reportérky přepadena. Neznámý maskovaný muž ji několikrát železnou tyčí uhodil těsně nad kolenem.

A ačkoli to zní jako těžko uvěřitelný příběh z telenovely, útok na soupeřku, jak později vyšlo najevo, si objednal bláznivým manžel Hardingové a její bodyguard. Ona o plánovaném incidentu měla vědět. Štěstí to Tonye přesto nepřineslo.

Krasobruslení na hrách v Lillehammeru trhalo divácké rekordy. Kerrigan, která dostala od asociace výjimku a stihla se do her uzdravit, skončila druhá, zatímco Harding v poli poražených až osmá. Dalších krasobruslařských soutěží už se Tonya Harding vzhledem k doživotnímu zákazu nikdy neúčastnila.

V hlavní roli Tonyi Harding se představí Margot Robbie. Jejího manžela Jeffa Giloolyho ztvárnil Sebastian Stan a její krutou matku Allison Janney.

Do amerických kin vstoupí snímek založený na pravdivých událostech 8. prosince.