Teaser #1: Úžasňákovi 2 (2018) – Jack Jack a schopnosti!

Jeden z bezesporu nejoblíbenějších (a nejlepších) animáků od Pixaru se v příštím roce dočká pokračování. O tom se už nějakou dobu pochopitelně ví. S blížící se premiérou ovšem studio Disney zveřejnilo první teaser. A ačkoli v něm nic významného vhledem k příběhu odhaleno ani naznačeno není, dá se předpokládat (už jen s přihlédnutím ke konci prvního dílu), že středobodem bude právě batole Jack Jack, oplývající nebývalým a vyvíjejícím se spektrem superhrdinských schopností. Inu, právě Jack Jack je hlavním protagonistou krátké upoutávky…

Zda bude ve druhém díle skutečně hlavním záporákem „Podkopávač,“ který se mihl ve velmi otevřeném konci části první, je rovněž otázka. Nezbývá než doufat, že se film pouze nesveze na úspěchu současných superhrdinských filmů, nýbrž že půjde vlastní jedinečnou cestou (stejně jako jednička, která si z mnoha komiksových klišé výborně utahovala (hlavně tedy z kápí)) a zachová si originalitu.

Ostatně vytvořit navazující díl, který se předcházející části alespoň vyrovná, je těžké. Tvůrci však bezesporu měli dost času (Úžasňákovi byli uvedeni do kin v roce 2004) vypiplat scénář k dokonalosti, o animaci nemluvě. Další věc, ve kterou doufám, je český dabing, který byl v první části výborný a věřím, že minimálně dospělí protagonisté si staré hlasy udrží. U originálního znění není nad čím debatovat, zejména když jedné ze zásadních postav (s mrazivými schopnostmi) opět propůjčí hlas Samuel L. Jackson.

Film Užasňákovi 2 bude režírovat Brad Bird. Producentem filmu bude John Walker (oba zmínění zastávali totožné pozice u jedničky). Do kin půjde navazující část jednoho z nejlepších superhrdinských filmů všech dob (bez nadsázky, ostatně ve výběru naší redakce dostal krásné 12. místo) v červnu 2018.