Víkendové tržby: Nízkorozpočtový horor Všechno nejhorší na prvním místě

Hned několik nováčků vzalo útokem americká kina, ale do nejlepší desítky se vtěsnali jen dva. Blade Runner klesl na druhé místo a boduje mimo USA.

  1. místo – Všechno nejhorší: 26,5 milionů, novinka
  2. místo – Blade Runner 2049: 15,1 milionů, 2. týden v žebříčku
  3. místo – The Foreigner: 12,8 milionů, novinka
  4. místo – To: 6 milionů, 6. týden v žebříčku
  5. místo – Hora mezi námi: 5,6 milionů, 2. týden v žebříčku
  6. místo – Barry Seal: Nebeský gauner: 5,4 milionů, 3. týden v žebříčku
  7. místo – Kingsman: Zlatý kruh: 5,3 milionů, 4. týden v žebříčku
  8. místo – LEGO Ninjago film: 4,3 milionů, 4. týden v žebříčku
  9. místo – My Little Pony film: 4 milionů, 2. týden v žebříčku
  10. místo – Viktorie a Abdul: 3,1 milionů, 4. týden v žebříčku

Blade Runner 2049 se na vrcholu žebříčku návštěvnosti amerických kin moc dlouho neohřál. Stačil jeden týden, 54% pokles tržeb a nástup levného, ale evidentně chtěného hororu Všechno nejhorší a sny o trvalce podzimu jsou fuč. Parádní sci-fi tak zcela jistě skončí v červených číslech, i když výdělky mimo domovskou Ameriku nejsou vůbec k zahození (prozatím 100 milionů). Když nepočítáme veleúspěšný oscarový La La Land, tak má Ryan Gosling zaděláno na nálepku boxx-office poison herce. Jeho snímky navzdory filmařské kvalitě prostě netáhnou.

To již zmíněný horor Všechno nejhorší na zlaté příčce trefil jackpot. Více než 26 milionů dolarů při rozpočtu pod pět mega je parádní výsledek a potvrzení divácké poptávky po podobných dílech v kinech za velkou louží. Třetí flek pro sebe urvali džentlmeni Jackie Chan a Pierce Brosnan v thrilleru s názvem The Foreigner. Tento snímek z americko-čínské koprodukce sice otevřel jen s necelými 13 miliony, ale vzhledem k silnému diváckému ohlasu na asijské půdě půjde o komerčně velice úspěšný film.

Zbytek míst v top 10 nepřinesl žádné překvapení a za zmínku tedy stojí až neúspěch dvou dalších nováčků tohoto týdne – soudní drama o afroamerickém právníkovi Marshall a životopisné dílko Professor Marston & the Wonder Women, které pojednává o tvůrci slavné komiksové postavy ze stáje DC Comics. Ani jeden z těchto do jisté míry nízkorozpočtových filmů si neproklestil cestu do nejlepší desítky, i když rozhodně nešlo o zanedbatelnou distribuci.