Příšerákovi: Zakletá animovaná rodinka na cestě za štěstím

Halloween se blíží, a tak do kin přicházejí nejrůznější snímky se strašidelnou tématikou. Aby nezůstaly pozadu ani děti, vznikl snímek Příšerákovi, jenž sleduje osudy rodiny Wishboneů. Čtyři animovaní hrdinové se protloukají stereotypním životem, dokud nejsou zakleti a donuceni se spoléhat jeden na druhého.

Emma a Frank jsou manželé, kteří spolu mají dvě děti – Maxe a Fay. Ani jeden z dospělých se necítí šťastný, Emma trpí ve svém prodělávajícím knihkupectví a Frank se neustále stresuje v práci, kde si na něj zasedl šéf. Ratolestem se trable taky nevyhýbají, Max je velmi chytrý, ale právě proto se mezi spolužáky stává centrem posměchu a Fay je nevyléčitelná stydlivka. O Halloweenu chce Emma půjčit pro rodinu kostýmy, ale omylem se dovolá samotnému Drákulovi, který se do ní zamiluje a chce ji mít pro sebe. Kletba se však zvrtne a postihne celou rodinku Wishboneů. Táta se změní ve Frankesteina, máma v upírku, Max ve vlkodlačí mládě a Fay v mumii, přičemž tato podoba jim nezůstane jen po dobu svátku zesnulých. Nespokojená a rozkmotřená famílie se pro zlomení kletby musí naučit být opět šťastná, i když vypadají jako z nepovedeného hororu.

Snímek Příšerákovi vznikl na motivy díla oceňovaného autora Davida Safiera, přičemž lze odhadovat, že bude mít některé prvky společné s filmem Hotel Transylvánie či Úžasňákovými. Režie se ujal Holger Tappe, pro něhož nejsou animované filmy neznámými vodami, již pracoval na titulech Hurá do Afriky! či Hrdinové z říše Gaja. Dabingu animované rodinné komedie propůjčili hlasy populární herci jako je například Jiří Korn, Sabina Laurinová, Simona Postlerová nebo Zdeněk Podhůrský. Čeští diváci budou mít šanci Příšerákovy zhlédnout v kině od 2. listopadu.