TOP 5: Nejlepší role Kate Winslet

Do kin právě vstupuje survival snímek Hora mezi námi. Dva naprosto cizí lidé jsou po pádu letadla uprostřed zasněžených hor odkázáni pouze na sebe a jejich jedinou nadějí na záchranu je vydat se na nebezpečnou cestu do civilizace. Jednu ze dvou hlavních rolí ztvárnila Kate Winslet, oceňovaná britská herečka, což je skvělá příležitost si připomenout jedny z jejích nejlepších rolí.

Titanic (1997)

Katastrofická romance rozplakává divácké publikum už dlouhých dvacet let a právě role Rose proslavila Kate Winslet po celém světě. Na plavbu nejluxusnějším parníku se vydává kromě zámožné Rose i Jack, chudý umělec, a právě mezi nimi vzniká jedna z nejznámějších romancí filmového plátna. Proti nim nestojí pouze fakt, že je Rose již zasnoubená, ale také ledovec v Severním ledovém oceánu. Snímek si kromě diváků zamilovali i kritici, získal jedenáct Oscarů.

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Dnes již kultovní film sleduje osamělého Joela Barishe, kterého si zahrál Jim Carrey, a impulsivní Clementine Kruczynski, jejichž životy se protnou při cestě vlakem. Netuší však, že spolu v minulosti dva roky žili, protože si oba své vzpomínky na jejich vztah nechali vymazat. Jejich příběh prolínají životní osudy pracovníků firmy Lacuna, Inc, která lidi nechtěných vzpomínek zbavuje.

Předčítač (2008)

Role Hanny Schmitz přinesla Kate Winslet Oscara. Když se mladičkému studentovi Michaelovi udělá na ulici špatně, pomůže mu právě více než třicetiletá Hanna. Mladík ji posléze s kyticí květin vyhledá a mezi nimi vzplane krátký, ale intenzivní vztah, kdy Michael Hanně často předčítá. Jednoho dne přesto žena zmizí a znovu se tak potkávají o dlouhých osm let později – při procesu s válečnými zločinci. Vyplývá totiž najevo, že Hanna byla v době druhé světové války dozorkyně v koncentračním táboře pro ženy.

Rozum a cit (1995)

Ještě o dva roky dříve, než do kin vstoupil velkofilm Titanic, okouzlila Winslet akademiky rolí Marianne Dashwood ve stejnojmenné adaptaci románu Jane Austen Rozum a cit a získala svou první nominaci na Oscara. Paní Dashwoodová zůstala po smrti manžela sama se třemi dcerami – Elinor, Marianne a Margaret – a musí se vystěhovat z rodinného sídla. Nový domov nachází u vzdáleného příbuzného, nadále však musí řešit milostné trable svých dvou nejstarších dcer. O Elinor projevuje zájem Edward Ferras, který je ale již tajně zasnouben, a mladší Marianne upřednostňuje před plukovníkem rozevlátého Willoughbyho.

Nouzový východ (2008)

Snímek vychází ze stejnojmenného románu Richarda Yatese a odehrává se v padesátých letech na předměstí Connecticutu. Mladí manželé Frank a April se snaží budovat klasický obraz spokojené rodiny americké střední třídy, stejně jako to dělají jejich sousedé. Cítí však, že mezi ně nezapadají. April touží po kariéře herečky, nechce strávit život staráním se o domácnosti a děti. Frank své problémy zase utápí v alkoholu a vztahu s vnadnou kolegyní. Hereckým partnerem zde pro Kate Winslet byl, stejně jako v Titanicu, Leonardo DiCaprio. Winslet za roli April získala Zlatý glóbus.