Esa z pralesa: Zvířecí tým zachraňuje faunu před vandaly

Fanoušci Kung Fu Pandy či Madagaskaru mají příležitost navštívit nový snímek Esa z pralesa. Ten také sleduje osudy nemotorných zvířat, která se snaží dokázat velké věci. Francouzský animovaný film vznikl na motivy populárního televizního seriálu, který dokonce získal ocenění Emmy v kategorii animovaných počinů pro děti.

Hlavním hrdinou příběhu je tučňák Maurice vyrůstající pod dohledem „matky“ tygřice. Ačkoliv se odhodláním opravdu blíží čtyřnohým šelmám, po fyzické stránce je schopnostem těchto divokých šelem na míle vzdálen. Společně se svými přáteli rybou, gorilou, lenochodem či žábami utvoří celek, kterému přezdívají Esa z pralesa. Když se však v lese ukáže destruktivní koala Igor, která postupně likviduje jejich milovaný prales, skupinka outsiderů na sobě začne pracovat a chystá se bránit svůj domov, jako to dělaly generace před nimi.

Role režiséra i scénáristy v jedné osobě se ujal David Alaux, pro něhož nejsou Esa prvním animovaným snímkem. Společně s Ericem Tostim, jenž je spoluautorem seriálové předlohy, pracoval také na krátkém filmu Spike a jeho pokračování Spike 2. Jelikož jsou Esa z pralesa určena převážně mladým divákům, snímek nadabovaly osobnosti české kulturní scény jako je Daniel Krejčík, Igor Bareš, Jakub Kohák, René Slováčková či Zdeněk Mahdal. Zvířecí parta dorazí do tuzemských kin v prvním říjnovém týdnu.