Trailer #2: The Shape of Water (2017) – Návrat temné del Torovy pohádkovosti?

Režisér (mimo jiné) oblíbeného Faunova labyrintu, Hellboye, či Purpurového vrchu se dle všeho přinejmenším atmosférou chystaného filmu navrátí ke svému (prvně jmenovanému) nejlepšímu projektu. The Shape of Water vypadá z prvních upoutávek jednoduše úžasně. A rovněž i jak je u režiséra zvykem, i velmi nezaměnitelně zajímavě. Ostatně přesvědčit se o tom můžete sami v již druhém traileru na tento film.

Tajný vládní projekt, temná podvodní romance a fantasy horor v jednom balení? Přesně to si od filmu slibujeme a nezbývá než doufat, že se v těchto očekáváních neklameme. The Shape of Water vypadá jako pohádka z alternativního světa, zasazená do 60. let minulého století. Za dob Studené války v plném proudu je v přísně střežených vládních laboratořích spuštěn tajný experiment. Ten však objeví tamní nedoslýchavá pracovnice Elisa (Sally Hawkins) a její kolegyně Zeldy (Octavia Spencer).

Dále se ve filmu představí Michael Shannon (Nouzový východ), Richard Jenkins (Spotlight), Doug Jones (Purpurový vrch), Lauren Lee Smith, Nick Searcy, Cyndy Day a Michael Stuhlbarg (Steve Jobs). Na scénáři se spolu s režisérem Guillermem del Torem podílela Vanessa Taylor (Divergence). The Shape of Water má stanovenou premiéru na 18. 1. 2018.