Trailer #1: Thelma (2017) – Norský hororový thriller

Pro Thelmu, která vyrostla s přísnými a nábožensky založenými rodiči, je nástup na vysokou školu jako brána do jiného světa. Brána do světa, kde se nenápadně navazuje vztah se spolužačkou, a světa, kde třas rukou přechází v nevysvětlitelné záchvaty, kde jí trápí děsivé noční můry. Norský černý kůň v boji o Oscara bude mít premiéru na filmovém festivalu v Torontu.

První ročník vysoké školy v Oslu není pro Thelmu snadný. Na první pohled se od ostatních studentů nijak neliší, uvnitř je však citlivá, zranitelná. Vyrostla na venkově s přísnými rodiči, a tak si pomalu hledá cestu k novým zkušenostem a zážitkům dospělého světa. Je tu kromě Thelmina původu ještě něco, proč mezi své spolužáky úplně nezapadá.

Jednoho dne při studiu v knihovně dostane nevysvětlitelný záchvat. Na pomoc jí přijde studentka Anja. Mezi ní a Thelmou začíná vznikat křehké pouto. Ačkoli rodiče Trond a Unni Thelmu pomocí nepřetržitých telefonátů, stále sledují, začíná se uvolňovat. Anja ji přitahuje a Thelma zažívá citové i sexuální probuzení, které ji zároveň vzrušuje a děsí.

Nové pocity ale vyvolají podivné sny plné plazících se hadů a další záchvaty, což narušuje její každodenní život. Thelma se proto rozhodne, že zjistí své pravé já. Její problémy lékaři diagnostikují jako psychogenní neepileptické záchvaty. Ty v minulosti prožívaly i ženy považované za čarodějnice. Objevuje další znepokojivá tajemství o své rodině a neochotně přichází všem věcem na kloub právě ve chvíli, kdy Anja beze stopy zmizí…

Thelmě nezbývá nic jiného než se vrátit domů a čelit důsledkům svého původu a její síly.

V hlavní roli se představí Eili Harboe, Thelminu přítelkyni ztvární Kaya Wilkins a v rolích přehnaně starostlivých rodičů Henrik Rafaelsen a Ellen Dorrit Peterse. Norský thriller s hororovou atmosférou vstoupí do kin 10. listopadu.