TOP 5: Nejlepší filmy Roberta Pattinsona

Robert Pattinson se jistě většině zapsal do paměti hlavně svou rolí v upírské Twilight sáze, má toho za sebou už ale o něco víc. Již na letošním KVIFF byl představen jeho nový snímek Dobrý časy, který je nyní promítán ve většině kin. Jaké zajímavé filmy má již herec za sebou?

Jarmark marnosti (2004)

Vyobrazení anglické společnosti na sklonku napoleonských válek laděné nanejvýš humorně a ironicky. Hlavními hrdinkami a centry pozornosti jsou mladá Becky Sharp, dcera podřadného malíře a francouzské tanečnice, a Amelie Sedley, naivní a nepříliš bystrý potomek burzovního makléře. Snem obou je dostat se do nejvyšších společenských vrstev, pročež jsou schopné udělat cokoli.

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)

Čtvrtý díl ságy o kouzelnickém učni Harry Potterovi se točí okolo tzv. Turnaje tří kouzelníků. Jde o soutěž, které se účastní tři kouzelnické školy – Bradavice, Krásnohůlky a Kruval. Za každou instituci je obvykle do klání vybrán jeden soutěžící. Jak už to tak ale bývá, když je do situace zapojen Harry, jdou zvyky a pravidla stranou. Kromě krásnohůlské šampionky Fleur a kruvalského Kruma jsou tak vybráni dokonce dva bradavičtí šampioni – Harry Potter a Cedric Diggory, kteří se budou pokoušet vyhrát. Právě mladého a nadějného Cedrica si zahrál Robert Pattinson.

Nezapomeň na mě (2010)

Mladý rebelující Robert Pattinson se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin. Citové vzplanutí mezi nimi je nečekané, ale o to intenzivnější. Navíc je testováno rodinnými tragédiemi na obou stranách.

Voda pro slony (2011)

Nadějnému studentovi Jacobu Jankowskimu se najednou zhroutí celý svět. Když skládá závěrečné zkoušky z veteriny, dozví se, že mu zemřeli oba rodiče. Jacob netušil jak dál, ale osud ho zavál do vlaku světového cirkusu Benzini. Zde se seznámil s krásnou Marlenou a i jejím majetnickým partnerem, principálem celého cirkusu. Postupem času se mezi Jacobem a Marlenou prohlubuje vzájemná náklonnost, kterou ovšem musí skrývat před jejím partnerem.

Ztracené město Z (2016)

Vyprávění začíná, když  je mladý plukovník Percival Fawcett pověřen na počátku dvacátého století úkolem zmapovat doposud pořádně neprozkoumané oblasti amazonského pralesa. Fawcett je tak nucen zanechat svou milovanou ženu a děti ve Velké Británii a spolu s jistým Henry Costinem (Robert Pattinson) se vydává na prozatím první dlouhou cestu do Jižní Ameriky. V průběhu svého putování ovšem muži objevují mnohem víc, než čekali. Nacházejí jednak civilizaci vyspělejší, než by se jim zdálo. Navíc slyší zvěsti o jakémsi bájném městě a civilizaci možná i vyspělejší než byla ta, ve které on žil, jež jej obývala.