Festival Země na talíři 2017 se blíží. Oč se jedná? Jak už samotný název napovídá, jde o akci, zasvěcenou dokumentárním filmům o jídle. Tento ročník s sebou nese otázku, zda sázíme ve výrobě a spotřebě na iluze. Tato akce se bude konat od 21. do 24. září v kině Bio Oko a ve Studiu ALTA.
Krom promítání vybraných dokumentů bude probíhat i doprovodný program, obsahující mimo jiné diskuze, speciální hosty, a samozřejmě i jídlo…
„Světová populace roste, zdrojů nepřibývá. Dnes, více než kdy předtím, potřebujeme systém výroby a spotřeby potravin, který zajistí obživu pro sedm a půl miliard lidí, ale zachová i zdroje pro následující generace. Dlouhodobá funkčnost současného zemědělství je však iluzí. Iluzí udržitelnosti, stability, odpovědnosti a férovosti. Iluzí nekonečné sklizně. Hledejme rozhraní reality a iluze.“
„Dodržováním ekologických principů v zemědělství a spotřebě a znovunalezením vztahu k jídlu zajistíme dlouhodobě udržitelný potravinový systém, bez kterého se v budoucnosti jednoduše neobejdeme. Odpovědné alternativy již existují, pojďme z nich vytvořit naši budoucnost! Letošní ročník festivalu Země na talíři představí šest filmů v české premiéře. Přijďte na příběhy o ekologickém zemědělství, o záborech půdy, o důsledcích nadměrného rybolovu a využívání chemikálií při produkci potravin, ale i o tom, jaká pozitiva by mělo zařazení brouků do našeho jídelníčku! Nenechte si ujít ani bohatý doprovodný program plný debat, dobrého jídla a zajímavých hostů.“
Další informace naleznete na webových stránkách akce.
Program:
ZEMĚ NA TALÍŘI
FESTIVAL DOKUMENTÁRNÍCH
FILMŮ O JÍDLE
Čtvrtek | Bio Oko
18:00 Sustainable: Potraviny v jiném světle
20:30 Koloběh jedů
Pátek | Bio Oko
18:00 Ryba, kterou jím
20:30 Děkujeme za déšť
Sobota | Bio Oko
20:30 Vítej brouku
Neděle | Studio Alta
18:00 Mrtví osli se hyen nebojí