TOP 8: Srpnové novinky v kinech

V druhé polovině letních prázdnin se můžeme těšit na Johna Wicka v sukni v Atomic Blonde, pokračování hororu Annabelle nebo Kingovu Temnou věž, která však budí rozpaky od prvního teaseru. Kina v srpnu toho ale nabídnou podstatně víc.

Atomic Blonde: Bez lítosti

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy.

Premiéra: 3.8.2017 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 9/10

Vážený občan

Spisovateli Danielu Mantovanimu leží svět u nohou. Právě získal Nobelovu cenu za literaturu, ale místo zadostiučinění se dostavila kocovina. Autor, který si vyslouží takové uznání, už dávno není provokatér, ale jen spořádaná položka v kánonu. Zhrzený Daniel se uzavře přede všemi, přestane psát a zatvrzele odmítá pozvání na prestižní akce, rozhovory i setkání. Cosi se v něm zlomí ve chvíli, kdy mezi přívalem oficiálních listů nalezne nenápadné psaní z rodného argentinského zapadákova, odkud kdysi utekl. Má mu být přidělen čestný titul váženého občana. Daniel Mantovani se rozhodne vrátit – ke vzpomínkám, dávným láskám, starým přátelstvím. Přijíždí do povědomých ulic jako velká hvězda a z jeho návštěvy se rychle stává groteska, která ale postupem času hořkne. Nejen úspěch se neodpouští. Daniel pomalu přichází na to, že nikdo neumí tak milovat a nenávidět jako lidé, kteří vás znají od dětství. Vrátí mu rodné město chuť psát, nebo jen posílí jeho samotářství?

Premiéra: 3.8.2017 (Film Europe) | Natěšenost: 8/10

Annabelle 2: Zrození zla

Annabelle 2 : Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle„. Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek.

Premiéra: 10.8.2017 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 8/10

Po strništi bos

Edu Součka, jeho maminku a tatínka už známe z filmu Obecná škola. Nyní jsme však v Protektorátu, kdy je rodina osmiletého Edy donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným.Městečko, kde chlapec dosud trávil jen prázdniny, se nyní stává jeho domovem. Mladá městská rodina se musí přizpůsobit novému prostředí a také soužití pod jednou střechou s tetou a jejími příbuznými, což zahrnuje i velmi přísného dědečka. Eda má před sebou nelehký úkol: najít a obhájit své místo v místní klukovské partě, jejíž svět je naprosto odlišný od jeho městského. Čeká ho cesta k hledání odvahy, ale také k nečekaným rodinným tajemstvím, která vyplouvají na povrch. Svět dětí a dospělých se sbíhá v hledání odvahy a hrdinství. I v nelehkých dnech války může být totiž nejtěžší prokázat odvahu vůči vlastní rodině.Film vznikl podle stejnojmenné knihy vzpomínek Zdeňka Svěráka a tematicky zapadá do tetralogie filmů Kolja, Obecná škola a Vratné lahve, které vyprávějí příběh jednoho muže na pozadí dějinných událostí 20. století.

Premiéra: 17.8.2017 (Bioscop) | Natěšenost: 8/10

Zabiják & bodyguard

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy.

Premiéra: 17.8.2017 (Vertical Ent.) | Natěšenost: 7/10

Barry Seal: Nebeský gauner

CIA. Bílý dům. Pablo Escobar. Tyhle všechny vodil za nos. Barry Seal je znuděný dopravní pilot, kterému potřebnou životní energii dodá spolupráce s CIA. Barry pro ni z letadla mapuje oblasti, do kterých se úřady jen tak snadno nedostanou. Je v tom zatraceně dobrý. Až tak, že s ním chtějí spolupracovat všichni.

Premiéra: 24.8.2017 (CinemArt CZ) | Natěšenost: 8/10

Temná věž

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O’Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit.

Premiéra: 24.8.2017 (Falcon) | Natěšenost: 8/10

Loganovi parťáci

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou . . natvrdlí.

Premiéra: 31.8.2017 (Bontonfilm CZ) | Natěšenost: 8/10