Obi-Wan Kenobi dostane sólový film

V souvislosti se světem Star Wars se už dlouho mluví o rozšíření universa formou vedlejších snímků. Tento trend započal úspěšný spin off Roque One a pokračovat v něm budou filmy o mladém pašeráku Hanu Solovi. Fanoušci však bezesporu nejvíce toužili po sólovce o mládí prastarého jedijského mistra Yody, námezdního lovce Boby Fetta, či právě Obi-Wana Kenobiho. V případě posledního jmenovaného byly prosby vyslyšeny.

Ačkoli je prequelová trilogie Star Wars považována za značně nevyváženou, jedním z jejích největších pozitiv byl jednoznačně Ewan McGregor v úloze mladšího rytíře řádu Jedi. Jistě by tak potěšilo, kdyby se populární herec do role vrátil. Jednak proto, že za ta léta, co od třetí epizody uplynula, věkem dozrál blíže ke staršímu Obi-Wanovi, kterého jsme měli možnost vidět v podání Aleca Guinnesse v Nové naději, a jednak proto, že McGregor ostatně v dřívějších rozhovorech vždy hovořil o touze si legendární postavu zopakovat. Zájem na jeho straně by tak byl, a studio by těžko mohlo vybrat lépe.

Režie filmu by se měl dle posledních zpráv ujmout dosud převážně divadelní režisér Stephen Daldry (Billy Eliot). O všem se zatím jedná, tudíž dosud není hotový scénář, tak se nic bližšího ohledně děje či obsazení neví. Logické by však bylo, kdyby byl snímek zasazen do období mezi Epizodou 3 a 4. To stárnoucí rytíř Jedi trávil ve vyhnanství na planetě Tatooine studiem Síly, rozpravami se svým zemřelým mistrem Qui Gon Jinnem a dohlížením na mladého Luka Skywalkera. Každopádně to vypadá, že po Hanu Solovi by Disney mohl začít servírovat fanouškům skutečně to, po čem touží. Ačkoli takového Dartha Banea, či období Staré republiky se asi nedočkáme.