Joker dostane vlastní film. Od Martina Scorseseho

Jeden z nejslavnějších komiksových padouchů se dočká vlastního celovečerního zpracování. S Jaredem Letem ale nepočítejte.

Studio Warner Bros. to nemá se svými komiksárnami vůbec jednoduché. DC Comics sice disponují tím nejlepším možným žánrovým materiálem, ale na stříbrném plátně to zatím moc nešlape. Výjimkou budiž letošní Wonder Woman, která se i s omezeným rozpočtem stala nejvýdělečnějším superhrdinským originem v Americe všech dob.

Kletbu těchto adaptací se nyní pokusí zlomit sólovka Jokera, která by měla pojednávat o gothamových začátcích tohoto vysmátého lumpa, ale má to jeden háček. Snímek NEBUDE součástí aktuálního rozšířeného universa Sebevražedného oddílu, kde si Jokera zahrál Jared Leto. Ano, čtete správně, půjde o naprosto samostatné dobrodružství bez jakýchkoliv vazeb na současného Batmana s tváří Bena Afflecka, takže v tom máme solidní maglajz a to ještě nepadla ani první klapka natáčení.

Tohoto prazvláštního, ale i náramně zajímavého projektu, se však ujme hollywoodská legenda Martin Scorsese (Taxikář, Mafiáni, Vlk z Wall Street), který svým produkčním umem sólového Jokera zastřeší. Režírovat by měl Todd Phillips (Pařba ve Vegas) podle scénáře Scotta Silvera (8. míle) a snad by mělo jít o pořádně temnou a drsnou žánrovku, kterou si Batmanův úhlavní nepřítel jistě zaslouží.