Marvelácký záporák Doctor Doom dostane sólovku

Tvůrce úspěšných seriálů Fargo a Legion dostal na starost sólový film jednoho z nejoblíbenějších komiksových záporáků Marvelu; Doctora Dooma. Toho mohou filmoví diváci znát již ze snímků o Fantastické čtyřce. Ty však byly značně neuspokojivé a v té nejnovější verzi navíc byla postava i samotným nepovedeným vzezřením na hony vzdálená předloze (o charakteru a schopnostech nemluvě). To by se však v rukou Noaha Hawleyho mohlo změnit…

Jakkoli se momentálně zdá, že Sony s Marvelem spolupracují a dokonce by v budoucnu mohli svá filmová universa propojit, studio Fox, vlastnící filmová práva na X-Meny a Fantastickou čtyřku, půjde nadále vlastní cestou. V případě mutantů si počíná dobře, ačkoli poslední skupinový snímek Apocalypse byl obrovským zklamáním a bude zajímavé sledovat, jak se bude v budoucnu profilovat Deadpool a vůbec celý svět, v němž nyní nefiguruje (alespoň na nějakou dobu) Wolverine. Nicméně v případě F4 je rozhodně co napravovat. V určitém časovém rozmezí navíc musí studio vyprodukovat film se zmíněnými postavami, aby práva nepropadla zpět Marvelu.

Tentokrát se to tedy filmaři rozhodli vzít oklikou a zaměřit se na záporáka. Což dává smysl i díky tomu, jaký byla filmová Fant4stic propadák i po finanční stránce. Noah Hawley sám uvedl, že chystá film, zahrnující dvě slova: „Doctor. Dooom.“ Nu a více zkrátka netřeba. Geniální záporák, vládce fiktivní země Latverie, skrývající tvář za kovovou maskou, by mohl být dobrým odrazovým můstkem pro již podruhé pohřbenou odnož komiksových postav. A o čem by film měl být? Pravděpodobně by měl sledovat počátky cesty Victora von Dooma na jeho cestě, při níž se stal významným oponentem superhrdinského uskupení, ale i diktátorem, badatelem a vědcem, jenž má zkušenosti s magií a všelikými jinými odvětvími.

Mohlo by se tak jednat o první ze série snímků, které by sledovaly osudy jednotlivých postav, jež by se nakonec spojily v jednom střetu, v němž by se opět setkala F4 a Doctor Doom. Jisté je momentálně to, že se tato část komiksového světa zatím nepřipojí k MCU, což potvrdil i Kevin Feige, který uvedl že s Fantastickou čtyřkou momentálně v rámci filmového universa Marvelu nejsou. Ačkoli se Spider-Manem to šlo, takže nikdy neříkejme nikdy. Nezbývá tedy než čekat, co nám čas přinese a doufat, že Noahu Hawleymu se podaří i při dalších projektech, na nichž se podílí, vytvořit důstojný film s velmi ikonickým komiksovým záporákem.