Zpěvák Chester Bennington spáchal sebevraždu

Podle losangeleské policie se frontman kapely Linkin Park a příležitostný herec oběsil ve své soukromé rezidenci v Palos Verdes Estates.

Celý svět zasáhla včera večer smutná zpráva. Jednačtyřicetiletý zpěvák s výjimečným hlasem Chester Bennington dobrovolně ukončil svůj život. Ústřední postava kapely Linkin Park dlouhodobě bojovala se závislostí na drogách nebo alkoholu a na veřejnost kdysi pronikly i zprávy týkající se trauma z dětství, kdy byl Bennington sexuálně zneužíván.

Rodák z Phoenixu si své věrné příznivce získal nejen jako muzikant s talentem od boha, ale také díky svým občasným hereckým projektům. Objevil se například po boku Jasona Stathama v obou dílech série Crank, u nás s názvem Zastaneš a nepřežiješ (2006 a 2009) a v roce 2010 zaujal diváky svojí rolí v hororové vyvražďovačce Saw 3D.

Ostatní členové Linkin Park, ale i milióny hudebních fanoušků z celého světa, truchlí nad nečekaným úmrtím ikony jedné generace. Na území České republiky se kapela Linkin Park veřejně představila hned několikrát, naposledy 11. června letošního roku v rámci pražského festivalu Aerodrome.

Bennington byl ženatý, zanechal za sebou šest dětí. Informace o motivu sebevraždy zůstávají prozatím nejasné.