Valerian a město tisíce planet nabídne pestrou škálu hereckých talentů

Luc Besson se jal zfilmovat komiksový příběh, ale jako správný vlastenec sáhl po francouzském příběhu vesmírného agenta Valeriana a jeho společnice Laureline. Mezigalaktické sci-fi vzbuzuje očekávání, protože Bessonovi se v tomto žánru zatím nedaří ani vzdáleně přiblížit úspěchu jeho Pátého elementu. Ačkoliv se mezi castem snímku Valerian objevují stabilní hollywoodské hvězdy, Besson vsadil na méně zkušené a mladší stars, které obsadil do hlavních rolí. Je však obsazování modelek či zpěvaček krokem správným směrem?

Cara Delevingne

Ve světě modelingu se této čtyřiadvacetileté dívce povedlo dosáhnout už téměř všeho, a tak se začala poohlížet po dalších aktivitách. První herecké angažmá získala tato kráska, již proslavilo její bujné obočí, v roce 2012 ve filmu Anna Karenina. Tehdy se ještě jednalo o vedlejší postavy, ale postupem času se přes filmovou adaptaci knihy Papírová města propracovala k hlavní záporačce Enchantress ze Sebevražedného oddílu. O jejích hereckých zkušenostech můžeme mít nejrůznější názor, ale pokud jí takový filmový velikán jako je Luc Besson svěřil jednu z hlavních rolí (Laureline), nezbývá nám, než mu důvěřovat.

Dane DeHaan

Role komiksového hrdiny Valeriana připadla třicátníkovi DeHaanovi, který bude nejspíš ještě mnoho let díky svému mladistvému vzhledu dostávat role o dost mladších postav. DeHaana jste mohli nedávno vidět v mrazivém dramatu Lék na život, další komiksové adaptaci (tentokrát z dílny Marvelu) s názvem Amazing Spider-Man 2 nebo v kriminálním dramatu Země bez zákona.

Rihanna

Barbadoská zpěvačka dobývá celosvětové hitparády svými popovými hity již více než 10 let, ale okolo herectví se spíš jen „ochomýtala“. Prvním debutem na stříbrném plátně se pro pěveckou hvězdu stala teen komedie Bravo Girls: Všechno nebo nic, kde si zahrála samu sebe v roce 2006. Dále se objevila ve filmech Apokalypsa v Hollywoodu nebo např. Annie, mezi její populárnější angažmá patří dabing animované postavičky Tip ze snímku Konečně doma. Besson Rihannu označil za „královnu“ a v rozhovoru pro Bussiness Insider vychvaloval její adaptabilitu a přiznal, že bylo velmi těžké najít ve zpěvaččině diáři chvíli na natáčení, protože je více vytížená, než leckterý světový politický lídr.

Elizabeth Debicki

Seriálová, divadelní a filmová hvězdička nemá nijak oslnivě dlouhý seznam rolí, avšak kvantitu dohání kvalitou. Debicki si nejspíš budete pamatovat jako krásku Jordan Baker, která dělala společnost Nicku Carrawayovi ve Velkém Gatsbym. Šestadvacetiletá Australanka debutovala ve filmu Pařmeni, účinkovala také v Krycí jméno U. N. C. L. E., Everestu nebo Strážcích Galaxie Vol. 2.

Clive Owen

Britský filmový matador přijal pod vedením Luca Bessona roli kapitána Arüna Filitta, který vysílá do akce Valeriana a Laureline. Owen za svou téměř třicetiletou kariéru ztvárnil mnoho nejrůznějších rolí od gamblujícího krupiéra přes krále Artuše, angažmá ve snímku Na dotek mu pak vyneslo Zlatý Glób a cenu BAFTA. Dále exceloval ve snímcích Potomci lidí, Spojenec nebo v krátkometrážním počinu The Escape.

Ethan Hawke a John Goodman

Krátké cameo v podobě pasáka Jollyho přisoudil režisér Luc Besson americkému filmovému matadorovi Ethanu Hawkovi. Ten se vyjádřil, že spolupráce s takovou osobností jako je Besson pro něj byla zkušeností, kterou by si rád zopakoval.

Sympatického Johna Goodmana na plátně bohužel neuvidíme, ale pro snímek Valerian a město tisíce planet propůjčil svůj hlas jedné z „ufonských“ postav, kterými je komiksová adaptace z 28. století protkaná. Kromě zmíněných hvězd se diváci dočkají mnoha dalších herců a premiéra snímku připadá na 20. července.