Trailer #1: The Shape of Water (2017) – Přísně tajný experiment

Více než dva roky po svém posledním rozličně přijatém počinu Purpurový vrch (2015) se oblíbený režisér Guillermo del Toro opět vrací na plátna kin. Chystaný fantasy thriller The Shape of Water (2017), který by měl mít premiéru začátkem příštího roku, se dočkal prvního traileru.

Ve filmu se představí na Oscara nominovaní Sally Hawkins (Jasmíniny slzy), Michael Shannon (Nouzový východ) a Richard Jenkins (Spotlight). Dále uvidíme Douga Jonese (Purpurový vrch) Michaela Stuhlbarga (Steve Jobs) nebo držitelku Ceny Akademie Octavii Spencer (Černobílý svět). Del Toro režíroval podle scénáře, na kterém spolupracoval s Vanessou Taylor (Divergence).

The Shape of Water je taková pohádka (jako) z jiného světa. Odehrává se v 60. letech minulého století, tedy v době, kdy náš svět byl otřásán studenou válkou. V přísně střežených vládních laboratořích, kde pracuje, je Elisa (Hawkins) uvězněna v izolaci pouze s vědou a pokusy. Životy Elisy a její spolupracovnice Zeldy (Spencer) se obrátí vzhůru nohama, když objeví tajný experiment.

Česká premiéra je zatím naplánována na 18.1.2018.