Trailer #1: Breathe (2017) – Když láska nemoc přenáší

Je vám osmadvacet, máte krásnou manželku, se kterou čekáte dítě. A najednou… najednou nemáte vůbec nic. Nemůžete se pohnout, dýchá za vás přístroj a lékaři vám dávají pár měsíců života. Můžete rezignovat, nebo začít bojovat. Film Andyho Serkise vypráví skutečný životní příběh Brita Robina Cavendishe.

Robin Cavendish miluje dobrodružství, seznamuje se s krásnou Dianou, cestuje, má celý život před sebou. Tedy až do chvíle, kdy při návštěvě Keni onemocní poliomyelitidou, neboli dětskou obrnou, a kdy mu lékaři dávají pouhé měsíce života. Navzdory radám všech doktorů a odborníků přiveze Robina jeho žena z londýnské nemocnice zpět na venkov, kde před onemocněním společně žili. Právě doma ho Dianina oddanost a odhodlání inspiruje k rozhodnutí prožít dlouhý a plnohodnotný život.

Odmítají být omezováni jakýmikoli předsudky a okouzlují okolí svým vtipem a touhou po životě. Společně vychovají syna a své životy zasvětí pomoci dalším pacientům trpícím dětskou obrnou.

V hlavní roli Robina se představí Andrew Garfield, známý například z válečného Hacksaw Ridge. Jeho manželku Diana si zahrála Claire Foy, která se v poslední době proslavila především rolí Alžběty II. v seriálu The Crown.

Breathe je režisérskou prvotinou známého herce Andyho Serkise. Ten okouzlil diváky především jako Glum ze série Pán prstenů a King Kong se stejnojmenného snímku.

Milostný příběh o lidské statečnosti by měl do kin vstoupit na konci října letošního roku.