Trailer #1: Alfa (2018) – Prehistorické drama o přežití

Studio Sony vydalo trailer na zajímavou novinku režiséra Alberta Hughese (Kniha přežití), která svým zasazením tak trochu evokuje pravěkou verzi REVENANTU Zmrtvýchvstání. Poraněný hlavní hrdina je zde odkázán víceméně sám na sebe v drsné divočině. I když, úplně sám na sebe vlastně ne. Ve snímku bude totiž jedním z hlavních motivů počátek jistého velkého mezidruhového přátelství, jež trvá už tisíce let. Tedy domestikace vlka člověkem… 

Na oko neotřelý námět se sice může vyvinout v obyčejný příběh o putování divočinou, nicméně stejně tak by se mohl překlenout v syrové drama, které je originální přinejmenším svým zasazením. Koneckonců mnoho dospělých vážných filmů z poslední doby ledové zatím není. Nezbývá tak než doufat, že výsledek bude stát za to. V Alfě se představí Kodi Smit-McPhee, Leonor Varela, Natassia Malthe, Mercedes de la Zerda, Jens Hultén, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Spencer Bogaert, Marcin Kowalczyk, a další. Snímek bude uveden do kin začátkem března 2018.

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před dvaceti tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám – je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a dvojice se postupně učí spoléhat jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima.