Ujme se režisér Mělčin Sebevražedného oddílu 2?

David Ayer, který měl na starosti první díl, se momentálně věnuje natáčení sólovky s Harley Quinn a dalšími antihrdinskými postavami DCEU (mělo by jít o Poison Ivy a Catwoman). Proto bylo dosud neznámo, kdo se po něm ujme pokračování filmu o týmu záporáků ve službách zákona. Nyní už však ve Warner Bros. padlo rozhodnutí. Sebevražedný oddíl 2 natočí Jaume Collet-Serra, jehož nejnovějším počinem jsou právě zmíněné Mělčiny.

S Ayerem, plně se věnujícím Gotham City Sirens s Margot Robbie tak bylo nutno najít někoho dalšího. Rozhodnutí padlo na tvůrce, který má krom výše jmenovaného prostinkého thrilleru se žralokem na kontě několik hororů (Orphan, Dům voskových figurín) a akčních thrillerů (Neznámý, Noční běžec). Působí tak jako někdo, kdo by mohl film postrčit správným směrem. I když Sebevražedný oddíl nebyl právě nejlépe přijat kritikou a navzdory chlapáckým řečem o nejlepší komiksovce, která strčí do kapsy Marvel, se jednalo o průměrnou popcornovku (mimo jiné vady o špatně pochopeném a uchopeném vztahu Jokera s Harley nemluvě), vydělal celosvětově 745,6 miliónů dolarů, což prakticky rozhodlo o pokračování.

Nicméně zatím to není poprvé, co byl nějaký režisér zmiňován v souvislosti s tímto snímkem. Mluvilo se už i o jiných velkých jménech, okolo projektu se kupříkladu točil bouřlivák Mel Gibson, zvažován byl ale i Ruben Fleischer (Zombieland), či Jonathan Levine (Mrtví a neklidní). S tím, jak jsou v poslední době i u jiných projektů v rámci DCEU střídáni režiséři tak ani Collet-Serrova účast nemusí být zdaleka definitivní. Nezbývá než doufat, že je a že se režisérovi podaří jedničku předčit a pokračovat v posouvání vznikajícího universa dobrým směrem. DC má totiž na svém kontě postavy, které si to jedině zaslouží. Jaume Collet-Serra se zatím studiu neupsal. Film započne natáčení v běhu roku 2018. Oficiální (a doufejme, že již definitivní) rozhodnutí o tom, kdo se tedy režie Sebevražedného oddílu 2 ujme, by mělo být zveřejněno letos na Comic-Conu v San Diegu.