Hellboy eRkový a bez počítačových efektů?

Nový Hellboy nebude spoléhat na počítačové efekty, ale na ty praktické, předváděné přímo před kamerou. V rozhovoru to uvedl režisér plánovaného pokračování Neil Marshall. Kromě toho poznamenal, že nový Hellboy dostane eRkový rating, takže bude krvavější a zároveň se více přiblíží komiksové předloze.

„Byl nám udělen souhlas, abychom Hellboye udělali R-rated. Takže můžeme natočit film, jaký opravdu chceme. Není to tak, že za každou cenu budeme dělat erkový film, pokud se tak ale stane, fajn. Nikdo nás pak nezastaví,“ prohlásil Marshall v pořadu Post Mortem s Mickem Garrisem. „Počítačové efekty jsou skvělý nástroj, kterým rozšířit svět, nechci je ale používat jako náhradu reality,“ dodal.

Předchozí dva filmy, kde si rudý obr v plášti zahrál hlavní roli, totiž byly zařazeny do kategorie PG-13, tedy přístupné už dětem od třinácti let. Za oběma stál mexický režisér Guillermo del Toro. Ten se původně chtěl ujmout třetího Hellboye sám, což se mu nakonec nepodařilo. Filmové společnosti Dark Horse Entertainment a Millenium Films rozhodly angažovat Neila Marshalla, který se v minulosti podepsal například pod snímek Osudný den.

Vymění se i představitel hlavní role, Rona Perlmana nahradí mladší David Harbour, známý především ze seriálového hitu Stranger Things.

V době, kdy del Toro natáčel první dva díly Hellboye, bylo téměř nemožné, aby snímek s velkým rozpočtem natočeným podle komiksové předlohy šel do kin jako mládeži nepřístupný. Trend komiksových filmů s ratingem R, který v posledních několika letech nastolil Deadpool nebo Logan, však zdá se, bude pokračovat.

Natáčení filmu podle předlohy Mika Mignola by mělo začít na podzim. Snímek by měl jít do kin jako Hellboy: Rise of the Blood Queen.