Creed 2: Nový souboj se starým nepřítelem

O pokračování snímku Creed se mluvilo snad už od chvíle, kdy vstoupil do kin v listopadu 2015, a teď se zdá, že se ledy konečně pohnuly. Sylvester Stallone na svém instagramovém účtu sdílel několik zákulisních fotografií z natáčení Rockyho IV. O Creed 2 jsme už delší dobu nic neslyšeli, naznačujete tak Stallone něco?

Na snímcích se kromě hlavního hrdiny objevuje i ruský protivník Ivan Drago ztvárněný Dolphem Lundgrenem a legendární Apollo Creed.

Na další upravené fotografii Michael B. Jordan neboli Adonis Creed, syn Apolla, který se objevil až ve volném pokračování boxerské série z roku 2015, čelí Ivanu Dragovi, zatímco Rocky celou scénu pozoruje zpovzdálí. Sylvester Stallone příspěvek okomentoval slovy:

„Máte šanci napnout svoji představivost. Historie se vždy opakuje, stačí být připraven! Hříchy otce…“

Narážel tak možná na drby z loňského roku o tom, že se část filmu bude odehrávat v minulosti a objeví se v něm i představitel Apolla Carl Weathers. Nikde spekulace nepotvrdil, uvedl ale, že režíroval dva nejlepší filmové boxery, kteří kdy žili. A pak poznamenal: „Možná je čas si to zopakovat?“

Vypadá to, že by Stallone tak znovu mohl ujmout i režie. Nasvědčuje tomu i fakt, že režisér Creed Ryan Coogler až do příštího února zaměstnán prací na marvelovce Black Panther.

Během loňského února Sylvester Stallone v jednom z rozhovorů řekl, že si není jistý, kam ještě může příběh Rockyho pokročit a že z účasti v Creed 2 má velmi smíšené pocity. Což připomíná rok 2007, kdy se věřilo, že Rocky Balboa sérii definitivně uzavře. No, a pak se objevil Ryan Coogler.

Všechny dosavadní informace jsou ale pouhými spekulacemi, nikdo nic zatím oficiálně neoznámil. Na definitivní rozhodnutí si tak budeme muset ještě chvíli počkat.