VIDEO: Režisér Luc Besson o tvorbě Valeriana

Zhruba za měsíc vstoupí do tuzemských kin nový snímek Luca Bessona Valerian a město tisíce planet. V rámci propagace projektu se legendární režisér filmů Leon, Pátý element, Brutální Nikita nebo Lucy rozpovídal o tom, jaké to bylo nový film točit a pracovat na něm.

Valerian a Laureline jsou zvláštní vládní agenti, kteří mají na starost udržovat pořádek v lidských vesmírných teritoriích. Ve své práci patří k absolutní špičce. Na rozkaz velitele se oba vydávají na misi do intergalaktické stanice Alfa. Úchvatné místo, přezdívané Město tisíce planet, je stále rostoucí metropole, kde mezi sebou všechny vesmírné druhy sdílejí znalosti, objevy, technologie a kulturu. Po staletích míru a prosperity chce neznámá síla zničit vše, co bylo stvořeno. Valerian a Laureline se musí pokusit ochránit budoucnost. Mají méně než 10 hodin, aby našli a zneškodnili temnou hrozbu. Začíná nemilosrdný závod s časem. V sázce je nejen existence Města tisíce planet, ale i celého vesmíru.

Příběh je založený na průkopnickém komiksu, který inspiroval celou generaci umělců a tvůrců. Pod taktovkou Luca Bessona se předvedou Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, John Goodman, Ethan Hawke a další. Premiéra je plánována na 20. července 2017.