Upřímný trailer pro Catwoman: Když se superhrdinka tak úplně nepovede

Před třinácti lety, když se po plátně ještě neproháněla Wonder woman, přišel na svět film o kočičí ženě, na kterou na smetišti prskne šéfka klanu kouzelných koček a ona se z outsiderky stane bytostí v děsivě se vlnícím latexovém oblečku. O špatném příběhu, špatné hlavní hrdince, která se pro roli nehodí, a špatném záporákovi netřeba polemizovat – film byl zaslouženě oceněn Zlatou malinou. Nyní se mu dostalo honest traileru od Screen Junkies – a vůbec ji nešetří.

Vcelku logicky jako první Catwoman omlátí o hlavu samotný námět, který se vzal v podstatě odnikud a je vytržený z celého komiksového světa. Místo, aby byla do role Catwoman obsazená hodící se herečka, která by do role loserské puťky zapadala, si tvůrci vybrali Halle Berry, která umí skvěle nosit krátké vlasy a vystavovat prsa, jak si ověřili ve všech jejích filmech od roku 2000.

Její proměna kdesi ve stoce, na kterou se muselo vycvičit 42 koček, postrádá jakoukoli akci, přestože dýchnutí kočky na obličej Halle Berry je rozhodně zajímavá zápletka filmu. Hrdinčino hledání kočičích žen na Googlu už je jen třešničkou na dortu, podobně jako scéna s hraním pochybného basketu.

K bizarní hlavní postavě je dosazená ještě bizarnější záporná Sharon Stone, rovněž žena znalá devadesátkových rozcuchů, která vládne ďábelskému kosmetickému průmyslu. Vrcholem filmu je „epická“ bojová scéna, která vyvolává něco mezi smíchem, pocitem trapnosti a rozpačitosti. Navíc se točila celých 9 dní.

Posuďte sami.