Transformers: Poslední rytíř: Zajímavosti pátého dobrodružství

Akční sci-fi podívaná míří do kin už 22. června a popáté nás zavede do světa Transformerů, kteří naši planetu obšťastňují svou přítomností mnohem déle, než by kdo mohl tušit. Fanoušci, kteří příchod dalšího dílu série už netrpělivě vyhlíží, si mohou čekání ukrátit třeba článkem se zajímavostmi, které doteď nemuseli vědět.

První zmínky o rozšiřování série Transformers se objevily v roce 2015, kdy deadline.com informovalo o jednání Paramount Pictures s Akivou Goldsmanem. Paramount si přálo vybudovat Transformers vlastní vesmír podobně, jako má Marvel nebo DC.

Režisér Michael Bay se po Transformers: Age of Extinction rozhodl nedělat na žádném dalším Transformers filmu, ovšem v lednu 2016 v rozhovoru pro Rolling Stone potvrdil svůj návrat – Posledního rytíře bude režírovat a bude to jeho poslední díl.

Název Poslední rytíř zveřejnil Bay na svém Instagramu společně s videem s tváří Optima (pravděpodobně), ovšem s fialovýma očima namísto modrých a s odbarvenou tváří.

V prosinci 2014 potvrdil Mark Wahlberg svoji účast na dalším filmu.

V Americe se natáčelo ve Phoenixu v Arizoně, v Detroitu v Michiganu a v Chicagu v Illionis. Mezi srpnem a říjnem 2016 se natáčení konalo i v Evropě – a to ve Skotsku, Walesu, Londýně, Stonehenge, Irsu a Norsku.

Natáčelo se u St. Aidan’s Church, kde Mark Wahlberg strávil hodinu sám v kostele a údajně mu přispěl 200 liber.

Kameraman Jonathan Sela byl Paramountem najat v květnu 2016. Dvorní skladatel Transformers Jablonsky, který napsal hudbu k předchozím čtyřem dílům, se oficiálně k Poslednímu rytíři přidal až 27. září 2016.

Natáčelo se i v Blenheim Palace ve Woodstocku – domě Winstona Churchilla. Ten filmaři přestavěli na kulisy Třetí říše, což vyvolalo značnou vlnu kritiky ohledně nedostatku respektu, neboť Churchill je pohřbený jen kousek od domu.