Transformers: Co nás čeká po Posledním rytíři

Série Transformers míří k jednomu svému milníku. Michael Bay se vyjádřil, že pátý díl, Poslední rytíř, bude posledním, který bude režírovat. Film jde v České republice do kin 18. června. Objevily se dvě zprávy, kam bude svět oživlých věcí/robotů po Bayově odchodu směřovat.

Předně je třeba říci, že série už vydělala celosvětově 3,77 miliardy dolarů. Je tedy logické, že úspěšnou značku nechce studio Paramount opustit jen tak.

První zpráva se týká jednoho z nejznámějších Transformerů, Bumblebeeho. To on byl vlastně prvním robotem, kterého jsme z Transformerů na plátně viděli, byť pouze jako auto. Prošel prakticky celou sérií a kromě Optima Primea patří mezi nejikoničtější postavy frakce Autobotů. A příští rok má vstoupit do kin film právě přímo o tomto žlutočerném robotickém bijci.

Co zatím o samostatném „Bumblebee filmu“ víme? Předně to, že se nebude odehrávat ani po, ani během současné série, ale před ní. Konkrétně se můžeme těšit na zasazení příběhu do 80. let minulého století. Dá se říci, že se tím vracíme ke kořenům Transformerů, původní japonský seriál je z roku 1984. Fanoušci se tak možná dočkají i nějakého odkazu. Scénář má napsat scenáristka Christina Hodson. Fanoušci se dočkají méně jiných robotů, zato více prostoru dostane jejich žlutý oblíbenec. V porovnání s tím, jak vypadají trailery na Posledního rytíře, dá se říci, že se bude jednat spíše o „komornější“ podívanou. Také víme, kdo ztvární hlavní postavu, bude to Hailee Steinfeld, známá například z westernu Opravdová kuráž. Americká premiéra prvního transformeřího spin-offu se bude konat 8. června 2018.

Druhá zpráva se týká možného prequelu k Transformers, kteří to všechno v roce 2007 odstartovali. A hovoří se, že by se mělo jít o hodně do minulosti, konkrétně do starověkého Říma. Michael Bay se kdysi nechal slyšet, že má nápady na 14 různých filmů o Transformers. Ve studiu si z toho asi vzali příklad, a tak je možné, že se nakonec dočkáme Transformerů bojujících ve stínu starověkých památek. Film s tímto příběhem je však zatím spíše v nedohlednu. Je však možné, že časem se budeme o tomto projektu dozvídat více.