Trailer #2: Coco (2017) – Mrtví jsou už v Mexiku

Kouzelnou cestu do světa mrtvých, kterou jsme zažili už v Mrtvé nevěstě, si tento rok vzalo na starost studio Disney Pixar. Společně s plakátem a fotkami zveřejnilo i trailer. S malým dvanáctiletým chlapcem Miguelem nás provede podsvětím během mexického svátku Día de los Muertos. Během této noci se mrtví vracejí na svět, aby spatřili své blízké – až doposud se nikomu živému nepodařilo projít opačně.

Ocitáme se v současném městě v Mexiku, městě plném kultury. Malý Miguel se touží stát muzikantem, jeho idolem je Ernesto de la Cruz, pochází však z rodiny obuvníků. Při snaze o hru na kouzelnou kytaru se však záhadně přenese do pestrobarevného světa mrtvých, kde se setkává se svými dávnými předky a tím spustí nečekaný řetězec událostí.

Mezi příbuzné, se kterými se setká, patří Mama Imelda, Miguelova praprababička, která založila rodinnou obuvnickou tradici, Tia Rosita, Miguelova nedávno zesnulá teta, Papa Julio, Miguelův pradědeček, Tio Oscar a Tio Felipe, strýcové – dvojčata.  Společně s nimi se Miguel vydává na dobrodružnou cestu, na jejímž konci by měl být jeho bezpečný návrat domů, ale zároveň rozklíčuje jejich dávnou rodinnou historii.

Své hlasy postavám propůjčila jména jako Anthony Gonzalez (Miguel), Benjamin Bratt, Alanna Ubach, Selene Luna, Alfonso Arau, Herbert Siguenza a Gabriel Iglesias. Režie spolu se scénářem se ujal Lee Unkrich ve spolupráci s Adrianem Molinou, tvůrcem Univerzity pro příšerky.

Premiéra snímku je naplánovaná v USA na 22. listopadu.