Trailer #1: Vražda v Orient expresu (2017) – Kenneth Branagh v roli slavného detektiva

Jak by o sobě sám nejspíš řekl, pravděpodobně nejlepší a dost možná nejslavnější detektiv na světě se dočkal dalšího zpracování. Společnost 20th Century Fox právě vypustila do světa první trailer na očekávaný snímek Vražda v Orient expresu.

Pravděpodobně nejslavnější případ světoznámého Belgičana (neplést, skutečně není Francouz!) se zanedlouho objeví v kinech v novém kabátě. Román z pera Agathy Christie, poprvé vydán roku 1934, je považován za jeden z nejgeniálnějších příběhů, co kdy byly napsány. Belgický detektiv Hercule Poirot je postaven před zvláštní a nesnadný úkol. Běhen jeho cesty Orient expresem došlo k vraždě a on musí rozklíčovat, co se vlastně stalo. Možných pachatelů je na palubě hned několik.

Režie podle filmaři oblíbené předlohy se ujal zkušený Kenneth Branagh (adaptace Shakespearových her, Thor, Popelka). Vynikající předlohu Agathy Christie do scénářové podoby upravil Michael Green (Logan, seriál Heroes).

Kromě režisérské úlohy na sebe Kenneth Branagh vzal i hlavní hereckou, uvidíme jej tedy jako Hercula Poirota, samozřejmě s jeho typickým knírkem. Snímek rozhodně nemá o velká herecká jména nouzi. Můžeme se těšit na Penelope Cruz, Willema Dafoea, Judi Dench, Johnnyho Deppa, Joshe Gada, Dereka Jacobi, Michelle Pfeiffer a Daisy Ridley.

Česká premiéra je naplánována na 9.11.2017.