VIDEO: Fanouškovský film o Voldemortovi má zelenou od Warner Bros.

Příběh Lorda Voldemorta, který je stěžejní, leč tajemnou postavou z Harryho Pottera, se dočká vlastního filmu. Stojí za ním dvojice Gianmaria Pezzato a Stefano Prestia z Tryangle Films. Fan-made trailer spatřil světlo světa před pár dny a pyšní se profesionální kvalitou, skvělými efekty i hudbou.

Fan-made filmy, trailery a klipy se obvykle nestávají trháky a jsou populární jen ve fanouškovské základně filmu, bývají spíše obskurními pokusy o splnění fanouškovských fantazií, které skutečný film nezachtil. Vzestup dědice Voldemorta je ovšem výjimkou. Není to jen proto, že by trailer vynikal kvalitou (přestože vyniká!), nebo tím, že fanouškem Harryho Pottera je v podstatě každý druhý, ale tím, že přistupuje k postavě příběhu, o kterou je největší zájem, a chce vyprávět o části jejího života, o které vlastně nikdo moc neví.

„Zajímalo nás, co přimělo Toma Riddlea stát se lordem Voldemortem? Co se stalo během těch let a co se skutečně semlelo v Bradavicích, když se vrátil?“ vysvětlila filmařská dvojice svoji motivaci pro magazín Polygon. Příběh, který chtějí vyprávět, je o vzestupu temného lorda ještě před Harry Potterem. Přestože o mladistvém života Toma Riddlea jsou v knihách, zejména v Princi dvojí krve zmínky, které nezazněly ve filmech, nemají tvůrci mnoho stop.

Vzhledem k tomu, že Tryangle Films mělo na dokončení filmu fundraisingovou kampaň na Kickstarteru, která byla náhle ukončena, mnozí se domnívali, že filmařům přišel zamítavý dopis z vedení společnosti Warner bros. Podle Pezzata měl tým s Warner bros. důvěrný rozhovor poté, co je společnost kontaktovala během kampaně. Prozradil pouze, že společnost s filmem nemá žádný problém, za podmínky, že nebude komerční, ale pouze dělaný fanoušky pro fanoušky, zhlédnout ho bude možné zadarmo na Youtube. To je skvělá zpráva pro všechny nadšence do temného čaroděje, kteří touží vidět jeho příběh. Zároveň je povolení důkazem, že Warner Bros. zaznamenali snahu a vášeň, jakou Trynagle Films do projektu vkládají.

Trailer nás v pouhých dvaapadesáti vteřinách vrhne do světa, kde Tom Riddle opouští Bradavice a mizí. Jak daleko v jeho životě film postoupí, není známé, stejně jako datum dokončení projektu.  Jisté ovšem je, že energie, kterou tvůrci vložili jen do traileru, je na fan-made film opravdu veliká a tak si celý jejich projekt zaslouží podporu. Doufejme tedy, že se příběhu lorda Voldemorta dočkáme co nevidět.