Trailer #1: Tsunambee (2017) – Ultimátní vosí smršť útočí

Jak všichni dobře víme, když se spojí apokalypsa a zvířátka, ať už jde o žraloky v tornádu, nebo o lidožravé ovce, kvalitní titul je zaručen. Ovšem pokud zkombinujete apokalypsu, včely a k tomu zombie, to aspiruje na úplně nový level! Snímek Tsunambee oficiálně vyšel v roce 2015, ovšem pozornosti se jeho plakátu dostalo až v Cannes.

Tsunambee je typickou hororovou oddechovkou, která ovšem oproti Sharknadu jde ještě dál – bodnutí hmyzem v Tsunambee není konečná, naopak, je to teprve začátek.

Gigantická včelí hnízda zlověstně visící na nehybných stromech, z nich se rojící sta tisíce malých krvelačných létajících oblud, které jen malinko píchnou, a člověk už mutuje. S tím vším se musí vypořádat skupinka přeživších tohoto béčkového hororu, který nešetří levnými efekty, cákanci umělé krve a hlavně uměle naanimovanými vosami, které nám dávají co proto už v traileru.

Jde vlastně o dost komorní rodinný přátelský film natáčený v okolí Colorada, kde žije režisér a scénárista Milko Davis. Ten má na kontě filmy podobného ražení jako Z/Rex Jurrasic Death nebo Raiders of Damned.

Celé obsazení se skládá z řad jeho přátel, či přátel jeho ženy. Uvidíte tak herce jako Stacy Pederson, Ruselise Aumeena Perryho nebo Shale Le Page. Scény se zeleným plátnem a zvukové efekty se dodělávaly v místní knihovně. Davisovým cílem je údajně přinést uznání a pozornost lokálním filmařům v Colorado Spring a podpořit tak studentské filmy a projekty.