Trailer #1: Borg (2017) – Shia LaBeouf jako legendární tenista

Shia LaBeouf se ve snímku Borg (někdy též uváděném jako Borg/McEnroe) vydá na kurty jako legendární tenista John McEnroe. Pro herce by snímek mohl znamenat návrat na scénu, jelikož poslední viditelnější rolí pro něj byla ta ve snímku Železná srdce. První záběry z chystaného filmu nabízí nedávno zveřejněný trailer.

Film se soustředí na dva největší rivaly tenisového světa – Johna McEnroe (Shia LaBeouf) a Bjorna Borga (Sverrir Gudnason). V nové upoutávce vidíme oba velikány v zápalu boje na tenisovém kurtu. Kromě již zmíněných se ve filmu objeví také Stellan Skarsgård jako Lennart Bergelin, trenér, který dostal Borga na špičku.

Ačkoli trailer toho o konkrétním ději moc neprozradí, rozhodně zachycuje a ukazuje intenzitu rivality obou tenistů a McEnroeovy nechvalně proslulé výbuchy. Snímek údajně nejen zachytí jejich soupeření, které zahrnovalo 22 zápasů v letech 1978 – 1981, měl by se hlavně soustředit na legendární zápas ve Wimbledonu roku 1980.

Režie se ujal dánský filmař Janus Metz, pro něž půjde o první celovečerní film. Za sebou má práci na jednom dílu seriálu Temný případ a několika dokumentech. O scénář se postaral Ronnie Sandahl.

Zatím nejsou dostupné informace o uvedení snímku do kin.