Trailer #1: Black Panther (2018) – Vítejte v africké Wakandě

V roce 2018 nás kromě třetího dílu Avengers s podtitulem Infinity War ještě čeká samostatný film další postavy z MCU. Black Panther už se částečně představil v Občanské válce Kapitána Ameriky, teď se s ním vypravíme do fiktivní africké země Wakandy.

Hlavní postavou bude nepřekvapivě T’Challa, náčelník, který na sebe bere podobu Black Panthera, který stráží lid a bohatství Wakandy. Stejně jako v Občanské válce ztvární tohoto hrdinu Chadwick Boseman. Proti němu se jako hlavní padouch postaví Klaw, vlastním jménem Ulysses Klaue, který má ve filmu tvář Andyho Serkise. Ve filmu se také objeví Michael B. Jordan (Fantastická čtyřka, The Wire) nebo Lupita Nyong’o (12 let v řetězech, Star Wars: Síla se probouzí).

Jak se zdá z traileru, v Black Pantherovi se pravděpodobně nedočkáme jiných, už známých, hrdinů z Avengers. Fanouškům film pravděpodobně blíže představí Wakandu, fiktivní africkou zemi. Proč by měla někoho zajímat? Protože se tam nacházejí největší ložiska vibrania, klíčového prvku v MCU, z něhož je kupříkladu vytvořen štít Kapitána Ameriky.

Black Panther už má stanovenou i českou premiéru, do kin vtrhne 15. února 2018.