Pátý díl Vetřelce je mrtev, ať žije District 10

Mladý jihoafrický režisér Neill Blomkamp potvrdil, že jeho plánovaný film z vetřelčí série je oficiálně zrušen. Důvodem je pravděpodobně uvedení Vetřelce: Covenant v minulém měsíci. Tímto filmem se k sérii vrátil režisér Ridley Scott. Nyní má však Blomkamp šanci natočit pokračování sci-fi trháku posledních let, Districtu 9.

V pátém dílu Vetřelce se přitom měla vrátit i Ellen Ripleyová (Sigourney Weaver), která se s kosmickým monstrem utkala už čtyřikrát. Podle všeho se ale Ridley Scott po uvedení rozporuplně přijatého Promethea, neoficiálního prequelu Vetřelce z roku 1979, rozhodl vrátit k této vesmírné sáze a vyprávět, jak to všechno začalo. Výsledkem je právě v kinech běžící Vetřelec: Covenant.

Neil Blomkamp už má za sebou několik sci-fi snímků, například již zmiňovaný District 9 nebo Elysium. Blomkamp se nechal slyšet, že projekt Vetřelce 5 je definitivně mrtvý. Zároveň k tomu dodal, že nechce bortit svět, ke kterému má Scott takovou silnou citovou vazbu, zvláště pak, když si Ridleyho Scotta jako filmaře nesmírně váží.

Je také důležité zmínit, že Ridley Scott plánoval natočit ještě dva příběhy, které by předcházely původnímu Vetřelci. To je však z důvodu nepříliš uspokojivých tržeb Vetřelce: Covenant nyní také zahaleno v nejistotě. Covenant zatím celosvětově vydělal 163 milionů dolarů, což s náklady 97 milionů dolarů není bůhvíjaký úspěch.

Lidová moudrost praví, že všechno zlé je k něčemu dobré. I tato zpráva může mít pozitivní dozvuk. Blomkamp se vrátil k práci ve svých Oats Studios a ihned ohlásil nový projekt. K tomu také dodal, že by chtěl přijít s novým snímkem zasazeným právě do prostředí světa Districtu 9. Fanoušky tak možná čeká návrat do mimozemského ghetta v Kapském městě.