KVIFF 2017: Oznámeni další hvězdní hosté

Největší filmová přehlídka v našich kotlinách, Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, konkrétně jeho 52. ročník, již klepe na dveře. A kdo si snad myslel, že už všechno ví, všechno zná, byl na omylu. Organizátoři právě zveřejnili několik velice potěšujících informací.

Ony informace se týkají především dalších osobností, které poctí festival svou návštěvou. A rozhodně nejde o žádná malá jména či snad nezajímavé tvůrce. Prvním z nich je oblíbený Jeremy Renner. Herec a hudebník Jeremy Renner, hlavní představitel šesti Oscary oceněného filmu Smrt čeká všude, hvězda akční série Avengers, filmu Captain America a dvou pokračování Mission Impossible, osobně převezme na 52. MFF Karlovy Vary Cenu prezidenta MFF KV a představí svůj nejnovější snímek Wind River.

„Jsem rád, že řadu oceňovaných hostů letošního ročníku karlovarského festivalu rozšíří právě Jeremy Renner, který patří k hercům s velmi rozmanitou filmografií, v níž nechybí tituly vstřícně přijímané publikem i kritikou. Důkazem toho je snímek Wind River, který na nedávném festivalu v Cannes získal v soutěži Un Certain Regard Cenu za režii, a který Jeremy Renner v Karlových Varech osobně uvede,“ říká prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Druhé oznámené jméno potěší bezpochyby též. K řadě tvůrců, kteří letos na festival zavítají by se totiž měla připojit i Uma Thurman. Známá a opěvovaná herečka je držitelkou Zlatého globu za film Duševní slepota, oscarové nominace za film Pulp Fiction: Historky z podsvětí a více než dvacítky prestižních ocenění z filmových přehlídek a festivalů. V rámci slavnostního zahájení převezme Cenu prezidenta MFF KV. Kromě herectví se Thurman věnuje také produkování filmů, letos působila jako předsedkyně poroty Un Certain Regard na MFF v Cannes.