Hudbu k Justice League složí Danny Elfman

Hlavním skladatelem Justice League byl doposud Junkie XL, který se s Hansem Zimmerem podílel už na hudbě k Batman vs. Superman. Teď ho však vystřídal na této pozici právě Danny Elfman.

Střídání proběhlo vlastně nenásilně, sám Junkie XL (vlastním jménem Tom Holkenborg) na svůj Twitter napsal: „Jak jednou řekl můj mentor Hans Zimmer: V Hollywoodu jako skladatel nic neznamenáš dokud nejsi v rámci nějakého projektu nahrazen. Tak si myslím, že jsem tento týden úspěšně odmaturoval.“ Junkie zároveň popřál projektu jen to nejlepší a poděkoval Zacku Snyderovi, že mohl být součástí jeho vize.

Junkie XL se nyní přesouvá k práci na soundtracku k adaptaci slavné videohry Tomb Rider.

Danny Elfman, nejznámější pravděpodobně pro svou hudbu k filmům Tima Burtona už pro dva členy Ligy spravedlnosti skládal. Právě pro Burtonova Batmana a jeho druhý díl a také pro televizní seriál The Flash z roku 1990.

V relativně krátkém čase se jedná už o druhou změnu ve filmařském týmu Justice League. Nedávno opustil projekt režisér Zack Snyder z rodinných důvodů a nahradil ho Joss Whedon, který nyní dohlíží hlavně na postprodukci a dotáčky. Kolik práce čeká teď Elfmana je otázkou. Dlužno však zmínit, že jako v Batman vs. Superman používal motivy ze soundtracku Muže z oceli, je pravděpodobné, že i v Justice League se dočkáme už známých či minimálně povědomých melodií.