Boj Godzilly s Kongem má režiséra

Od ohlášení rebootu dvou legend monster filmů, King Konga a Godzilly, spekulovali fanoušci o možném souboji těchto dvou ikon ve společném spektáklu. Teď už střet obrovského ještěra a opice zná jméno svého režiséra. Na stoličku usedne Adam Wingard.

Adam Wingard zatím nemá na kontě vyložený trhák, jeho posledním filmem bylo pokračování kultovního horroru Záhada Blair Witch. To však bylo přijato spíše vlažně. Dalším projektem, na s nímž je spojeno Wingardovo jméno, je hraná verze anime seriálu Death Note. Seriál bude vysílat od 25. srpna tohoto roku Netflix.

Scénář pro nadcházející střetnutí dvou monster píše tým složený ze scénáristů Godzilly z roku 1998, Pirátů z Karibiku nebo třetího dílu obnoveného Star treku Beyond. Film vznikne ve spolupráci studií Warner Brothers a Legendary Entertainment.

Předběžné datum uvedení studia změnila z 29. května na 22. května 2020. Fanoušci si tak budou muset počkat tři roky.

V roce 2020 se však nebude jednat o první moment setkání obou monster. Už v roce 1962 uvedl japonský režisér Iširó Honda film King Kong vs. Godzilla, a to v rámci série japonských filmů, kde se potkávaly další příšery mezi sebou. Tato série čítá více než dvacítku snímků a stala se fenoménem nejen japonského světa. Není divu, že v roce 1998 se snažil Hollywood jednu z největších ikon tohoto specifického žánru, Godzillu, představit i západnímu divákovi.