Co jste nevěděli o Pobřežní hlídce

Červené plavky, horko, zpocená vypracovaná těla, vítr ve vlasech a prohánění se po pláži. Film Pobřežní hlídka, který míří do kin, nás zavede do stejného světa, kam s oblibou téměř před třiceti lety v devětaosmdesátém prchali vaši rodiče jako teenageři. Řekněme si detaily k rozpačitě recyklovanému formátu, který vypráví příběh dvou záchranářů, kteří se musí navzdory všem odlišnostem spojit, aby společně zabránili zločinu.

Už v září roku 2012 bylo oznámeno, že Robert Ben Garant, spoluautor a hvězda komediálního seriálu Reno 911!, má pro Paramount Pictures natáčet filmovou verzi Pobřežní hlídky. Tohoto postu se nakonec neujal – až o tři roky později (v červenci 2015) se režisérského křesla zhostil Seth Gordon. Ten se ve filmu objeví v mini roličce pilota helikoptéry.

Rok předtím byl do hlavní role obsazen Dwayne Johnson, který se tak stal desátým profesionálním wrestlerem, který spolupracoval s Pobřežní hlídkou. Zároveň je prvním wrestlerem, který se později stal hercem a nezahrál si v této show. Jorge Gonzáles, Jimmy Hart, Hulk Hogan, Randy Savage, Ric Flair, Leon White, Kevin Sullivan, Shawn Michaels a Torrie Wilson se všichni objevili jako hosté v původním seriálu.

Druhá hvězda Zac Efron, jejímž úkolem bylo přitáhnout k obrazovce fanynky High School Musical, se k projektu přidal v srpnu 2015. Produkovat film se ujali Beau Flynn, Ivan Reitman a Johnsonova Seven Bucks Productions.

Na roli Summer, nováčka v záchranářském týmu, do které se zakouká postava Zaca Efrona, bylo zvažováno sedm hereček. Když roli získala Alexandra Daddario, známá především ze série s Percy Jacksonem, porazila Ashley Benson (Pretty Little Liars), Ninu Dobrev (The Vampire Diaries), Alexandru Shipp (X-Men: Apocalypse), Shelley Hennig (Teen Wolf), Biancu A. Santos (The Fosters) a Denyse Tontz (Big Time Rush).

Alexandra Daddario samozřejmě nebude jedinou ženskou hrdinkou – Priyanka Chopra se zhostí role záporačky a objeví se i legendární Pamela Anderson!

Oficiální fotky filmu se dělaly na Deerfield Beach na Floridě, na rozdíl od původního seriálu, kterému byly fotografie vytvořeny v Malibu v Kalifornii. Natáčelo se pak v Miami a Savannah ve státě Georgia. Natáčení začalo v dubnu loňského roku v městečku Tybee Island.