ABBA podruhé v kinech: Mamma Mia se dočká pokračování

Roztančený letní muzikál z řeckého ostrova Kalokairi v roce 2018 znovu zavítá na stříbrná plátna, oznámila společnost Universal Pictures. Téměř přesně na desetileté výročí od uvedení prvního dílu si v Mamma Mia: Here We Go Again! budete moci užít další hity skupiny ABBA společně několika s oblíbenými songy z jedničky.

První díl Mamma Mia nám odvyprávěl příběh mladičké Sophie, která ve snaze nalézt svého otce pozvala na svatbu všechny tři adepty, se kterými se její matka kdysi dávno zapletla. Za rodinnou komedií odehrávající se v horkých středomořských kulisách, která vydělala hned po premiéře 610 milionů amerických dolarů, bude stát i napodruhé stejný producentský tým.

Režie a scénáře se tentokrát ujme Ol Parker, známý především díky Báječnému hotelu Marigold, Svatbě ve třech nebo Teď a tady. Producenti původní verze Gary Goetzman a Judy Craymer, která má na svědomí špičkovou jevištní verzi, se ale nezmění. Stejně tak Benny Andersson a Björn Ulvaeus, kteří se postarají o hudbu, na které film stojí.

Co se týče hereckého obsazení, budeme si muset zatím počkat, zda se ve filmu objeví původní hrdinové v podání hvězd jako Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Colin Firth, Amanda Seyfried nebo Julie Walters.

Premiéra Mamma Mia: Here We Go Again! je naplánovaná na 20. července 2018, o návštěvnost v kinech bude soupeřit se snímkem Alita: Battle Angel.