Justice League Dark budou osobní

Filmový DC vesmír se pomalu ale jistě rozpíná a pokouší se zkrátit odstup od konkurenčního Marvelu. Do boje vyrazí i s nepříliš známými hrdiny tvořící skupinu Justice League Dark.

Už je to téměř rok, co se projektu upsal režisér Doug Liman (Pan a paní Smithovi, Na hraně zítřka). Film je stále ve fázi, kdy se dolaďuje scénář. Datum premiéry zatím není stanoveno. Vypadá to, že studio Warner Bros. netlačí na pilu, což je pro tvůrce vždy dobrá zpráva. Aby taky ne, přednost dostávají bijáky, které mají studiu zajistit pořádný balík. Letos v červnu dorazí Wonder Woman ve své první sólovce, v listopadu pak Justice League, jež navazuje na Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti, a ve výrobě je také snímek o Aquamanovi. To jsou z hlediska výnosnosti největší tahouni, kteří mají za úkol naplnit studiovou kasičku. S velkou pravděpodobností se tak stane, protože se jedná o známé postavy. To však neplatí pro hrdiny Justice League Dark.

Parta hrdinů se poprvé objevila ve společném komiksu v roce 2011, tudíž nemají tak širokou základnu fanoušků jako jejich slavnější kolegové. Nicméně to samé platilo i pro Strážce galaxie, ze kterých je v dnešní době hit a jejich druhý film bude útočit na miliardovou hranici. Zda bude mít film Douga Limana stejný úspěch, je ve hvězdách. Koneckonců se o filmu nevědělo vůbec nic. Ovšem až doteď. Liman totiž naznačil, jakým směrem by se mohl snímek vydat. Přestože se jedná o komiksový snímek, tak by se mělo jednat o malý film lpícím převážně na postavách jako takových. Konkrétně je rád, jaký příběh připravili pro hlavního hrdinu a vůdce skupiny, detektiva Johna Constantina. Dle režisérových slov se mají diváci na co těšit, protože film bude hodně osobní a intimní. Samozřejmě se může jednat o PR řeči, nicméně, co si budeme nalhávat, když slyšíme takové prohlášení, tak nám plesá srdce blahem. Na výsledek si budeme muset ještě počkat. Nicméně jsme zvědaví.