David Fincher a druhá Světová válka Z?

Loni sice stáhla studia Paramount Pictures hororové pokračování ze seznamu plánovaných premiér, teď však přišel server Variety s informací, která potěší nejednoho filmového fanouška. Režie druhé Světové války Z by se neměl ujmout nikdo jiný než oceňovaný David Fincher.

Přestože Světová válka Z 2 ještě nedostala oficiálně zelenou, podle informací Variety je potvrzení toho, že se Fincher ujme režisérského křesla, pouze otázkou dní. Znovu by tak spojil síly s Bradem Pittem. Natáčení by pak mělo začít na začátku příštího roku.

Fincherovy filmy jsou především jednorázovou záležitostí, jediné pokračování, které kdy natočil, byl jeho debut, Vetřelec 3. Naopak jeho spolupráce s Bradem Pittem je daleko častější. Fincher v minulosti režíroval Pitta celkem třikrát – v dramatu Sedm, v Klubu rváčů a v Podivuhodný případu Benjamina Buttona. Ve Fincherově posledním filmu se však Pitt neobjevil. Hlavní role ve filmové adaptaci thrilleru Gillian Flynn Zmizelá z roku 2014 si zahráli Ben Affleck a Rosamunde Pike.

První díl režíroval Marc Foster. Světová válka Z vychází z knihy Maxe Brookse. Gerry Lane, experta na řešení krizových situací pro OSN, vede závod s časem o záchranu světa. Ten totiž ohrožuje pandemie překonávající světové armády a vlády a zdá se, že může zničit i lidstvo samotné.

Navzdory produkčním problémům a nákladnému přetáčení části snímku se první díl stal celosvětovým hitem, celosvětově vydělal více než půl miliardy dolarů.