Ztracené město Z: Objevování neprobádaného

Člověk je od přírody zvídavý tvor. Jeho touha objevovat a zkoušet nové věci je pro něj něco zcela běžného. Ve snímku Ztracené město Z dojde právě na objevování neprobádaného. Hlavní hrdina totiž v roli badatele hledá bájné město.

Režisér James Gray zatím příliš velkou díru do světa neudělal. Za jeho nejznámější dílo by se dal kriminální snímek Noc patří nám s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. Ovšem jeho nový projekt vypadá vskutku ctižádostivě. Vsadil na Charlieho Hunnama (který se letos ukáže ještě jako legendární král Artuš)a hvězdu ságy Stmívání – Roberta Pattinsona.

A o co vlastně půjde? Děj nás zavede do Bolívie, kde britský badatel Percy Fawcett (Hunnam) spolu se svým asistentem Henrym Costinem (Pattinson) mapují dosud neprobádané území. Při svých bádáních musí čelit nebezpečným domorodcům, rozmarům přírody i nedostatku jídla. Ovšem přečkávání všech těchto útrap přináší své ovoce- Fawcett totiž objeví důkazy o existenci velice vyspělé civilizace, která přežívá v bájném městě Z. Jeho honba za vlastním svatým Grálem se však střetává jen s posměšky, nepochopením a nedůvěrou. Ovšem badatel neztrácí naději a je odhodlaný prozkoumat každý centimetr  deštného pralesa, aby vysněné město našel  a zavřel pusu všem nevěřícím Tomášům.

Snímek slibuje prozkoumávání neznáma ve stylu Indiana Jonese, ale i vnitřní dilemata hlavního hrdiny. To z něj dělá více než jen pouhou povrchní jednohubku. První ohlasy jsou pozitivní a dávají vědět, že nás čeká dobrodružná cesta plná napínavých momentů.